DK: Poljaci očekuju pobjedu u Zenici!

Teniska reprezentacija Poljske, koja je na 66. mjestu u svjetskom poretku, od 3. do 5. februara u Zenici igraće protiv Bosne i Hercegovine (37. pozicija na rang listi) u prvom kolu Prve grupe Evroafričke zone Dejvis kupa.

Tenis 31.01.2017 | 19:20
DK: Poljaci očekuju pobjedu u Zenici!
Kamil Majčrzak, Hubert Hurkač, Lukaš Kubot, Marcin Matkovski, te kapiten Radoslav Šimanik braniće boje Poljske, a na današnjoj konferenciji za medije izjavili su kako očekuju pobjedu u Zenici.

"Prošle smo godine igrali sa Njemačkom i ovdje su naši najbolji igrači. U BiH smo došli da pobijedimo. Svi su uslovi dobri. Dvorana je dobra, a podloga je nešto sporija nego smo očekivali. Međutim, imamo još nekoliko dana da se priviknemo“, rekao je Šimanik.

Poljaci su naglasili i da poznaju bosanskohercegovačke tenisere.

"Dobro poznajemo igrače BiH. Najpoznatiji su Damir Džumhur i Mirza Bašić. Kamil Majčrzak je već igrao sa Džumhurom. Uvijek je teško igrati u gostima, tako da očekujemo težak meč. Ipak, došli smo dobro pripremljeni i ovo će biti naši mečevi“, istakao je Šimanik, dodavši:

"Moramo biti spremni na sve nepredviđene situacije, s obzirom da se igraju dugi mečevi, do pet setova".

Poljski dubl Kubot i Matkovski predstavljaće izazov za par Bašić - Tomislav Brkić. Kubot trenutno je 24. igrač svijeta u dublu, a njegov partner Matkovski 31. na ATP listi parova.

Prema rasporedu, prva dva singl meča igraju se u petak, 3. februara od 14 sati, dok će se u subotu igrati dubl meč u istom terminu. U nedjelju je predviđeno igranje preostala dva singl meča od 13 sati.

Žrijebom u petak, 2. februara, biće određen raspored mečeva.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar