Асад лежи на самртничкој постељи

Спекулације су се спомињале последњих неколико дана на друштвеним мрежама и арапским порталима са вестима да је Асад (51) у критичном стању, позивајући се на гласине о можданом удару. Чак и да је погођен.

Свијет 31.01.2017 | 14:13
Асад лежи на самртничкој постељи
- Председништво демантује те наводе. Председник Асад је одличног здравља. Такви наводи почели су да се шире у време промене политичких околности – навела је Асадова канцеларија у саопштењу, не прецизирајући на које промене мисли.

Канал “Икхбарија” у понедељак је објавио да се Асад чуо са венецуеланским председником Николасом Мадуром, што је први извештај државних медија о активностима председника након што су се појавиле гласине.

Током викенда појавило се неколико вести о Асадовом здрављу. Француски лист “Ле Поинт дејли” пре седам дана објавио је да је председника Сирије ранио његов телохранитељ, иначе Иранац. Према њиховим наводима, Асад је превезен у болницу у Дамаску, а поједини арапски “извори” навели су да је чак мртав.

Саудијски медији су пренели да Асад има тумор на мозгу или да је претрпео инфаркт. Либански медији објавили су исту вест и навели да је Асадов брат – Махер, преузео улогу вође у рату.

– Неколико дана сам покушавао да потврдим информацију о лошем стању тиранина Башара Ал Асада. Добио сам супростављене информације. Јуче сам добио информацију да је 90 одсто сигурно да је доживео инфаркт… могу да кажем, из мог угла, на основу информација које сам добио из личних извора, да Башар Ал Асад лежи у кревету без свести и да има 70 одсто шансе да умре… – написао је Фаисал Ал Касем, познати сиријски новинар “Ал Џазире”.

Другом новинару и политичком коменататору Амџаду Тахи извор из окупираног Дамаска потврдио је да је Асад озбиљно болестан и да је свуда присутна руска војска. Такође је твитовао да је велики број доктора дошао из Ирана и Источне Европе како би лечили Асада.

(Телеграф.рс)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Меха

31.01.2017 14:41

Има БОГА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубљана

31.01.2017 17:36

Ја верујем, да тамо где има има дима има и ватре... Шта гог га погодило, дуго је издржао - 6 година рата ...а тек јадни људи у Сирији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мануело

31.01.2017 20:52

Не треба га Путин више,сада бих му само сметао ,и одмах се човјек разболио и умире,да се упиташ.

Name

РадикалНО

31.01.2017 17:37

Што баби мило, то јој се снило. Начекаће се дуго западни крвници да скину Асада. Многи од њих отићи ће прије њега. Вјероватно би више жељели вођу ИД на Асадовом мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поуздани извори

01.02.2017 01:42

Саудијци засигурно знају ста му је. Он, додусе, није никад био здрав па ме и не цуди. Да ли це његова смрт зауставити рат и страдање Сиријаца не знам. Јадници док им куцне новциц у дзеп праве партy гдје једу они сто имају пуно висе него они. Није Запад за њих. Тудја земља милости нема.

ОДГОВОРИТЕ