Asad leži na samrtničkoj postelji

Spekulacije su se spominjale poslednjih nekoliko dana na društvenim mrežama i arapskim portalima sa vestima da je Asad (51) u kritičnom stanju, pozivajući se na glasine o moždanom udaru. Čak i da je pogođen.

Svijet 31.01.2017 | 14:13
Asad leži na samrtničkoj postelji
- Predsedništvo demantuje te navode. Predsednik Asad je odličnog zdravlja. Takvi navodi počeli su da se šire u vreme promene političkih okolnosti – navela je Asadova kancelarija u saopštenju, ne precizirajući na koje promene misli.

Kanal “Ikhbarija” u ponedeljak je objavio da se Asad čuo sa venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom, što je prvi izveštaj državnih medija o aktivnostima predsednika nakon što su se pojavile glasine.

Tokom vikenda pojavilo se nekoliko vesti o Asadovom zdravlju. Francuski list “Le Point dejli” pre sedam dana objavio je da je predsednika Sirije ranio njegov telohranitelj, inače Iranac. Prema njihovim navodima, Asad je prevezen u bolnicu u Damasku, a pojedini arapski “izvori” naveli su da je čak mrtav.

Saudijski mediji su preneli da Asad ima tumor na mozgu ili da je pretrpeo infarkt. Libanski mediji objavili su istu vest i naveli da je Asadov brat – Maher, preuzeo ulogu vođe u ratu.

– Nekoliko dana sam pokušavao da potvrdim informaciju o lošem stanju tiranina Bašara Al Asada. Dobio sam suprostavljene informacije. Juče sam dobio informaciju da je 90 odsto sigurno da je doživeo infarkt… mogu da kažem, iz mog ugla, na osnovu informacija koje sam dobio iz ličnih izvora, da Bašar Al Asad leži u krevetu bez svesti i da ima 70 odsto šanse da umre… – napisao je Faisal Al Kasem, poznati sirijski novinar “Al Džazire”.

Drugom novinaru i političkom komenatatoru Amdžadu Tahi izvor iz okupiranog Damaska potvrdio je da je Asad ozbiljno bolestan i da je svuda prisutna ruska vojska. Takođe je tvitovao da je veliki broj doktora došao iz Irana i Istočne Evrope kako bi lečili Asada.

(Telegraf.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Meha

31.01.2017 15:41

Ima BOGA

ODGOVORITE
Name

Ljubljana

31.01.2017 18:36

Ja verujem, da tamo gde ima ima dima ima i vatre... Šta gog ga pogodilo, dugo je izdržao - 6 godina rata ...a tek jadni ljudi u Siriji...

ODGOVORITE
Name

Manuelo

31.01.2017 21:52

Ne treba ga Putin više,sada bih mu samo smetao ,i odmah se čovjek razbolio i umire,da se upitaš.

Name

RadikalNO

31.01.2017 18:37

Što babi milo, to joj se snilo. Načekaće se dugo zapadni krvnici da skinu Asada. Mnogi od njih otići će prije njega. Vjerovatno bi više željeli vođu ID na Asadovom mjestu.

ODGOVORITE
Name

Pouzdani izvori

01.02.2017 02:42

Saudijci zasigurno znaju sta mu je. On, doduse, nije nikad bio zdrav pa me i ne cudi. Da li ce njegova smrt zaustaviti rat i stradanje Sirijaca ne znam. Jadnici dok im kucne novcic u dzep prave party gdje jedu oni sto imaju puno vise nego oni. Nije Zapad za njih. Tudja zemlja milosti nema.

ODGOVORITE