Ципрас у Србији у дводневној посјети

Предсједник Владе Грчке Алексис Ципрас допутоваће данас у дводневну посјету Србији, током које ће разговарати са предсједником Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем, те присуствовати српско-грчком пословном форуму.

Србија 31.01.2017 | 07:54
Ципрас у Србији у дводневној посјети
Послије свечаног дочека испред Палате Србије у 10.00 часова, предвиђен је састанак Ципраса и Вучића, а потом ће двојица премијера разговор наставити заједно са члановима двије делегације, саопштено је из Владе Србије.

Након састанка, Ципрас и Вучић одржаће заједничку конференцију за новинаре у 11.45 часова, а након тога ће се у Палати Србије састати и са Николићем.

Грчки премијер ће поподне заједно с Вучићем у хотелу "Метропол" присуствовати бизнис форуму, који организује Привредна комора Србије и на којем ће, како се очекује, учествовати представници више од 70 фирми из Грчке.

Сутра, другог дана посјете, предвиђено је полагање вијенаца на споменик грчком пјеснику и револуционару Риги од Фере.

Ово је Ципрасова прва посјета Србији откако је изабран за премијера Грчке, а у Београду је био децембра 2014, као лидер Сиризе, тада највеће грчке опозиционе странке.

Посљедњи грчки премијер који је посјетио Србију био је Јоргос Папандреу почетком јануара 2010. године.

Уочи доласка у Београд, Ципрас је изразио очекивање да ће његова посјета, осим интензивног политичког дијалога, донијети и нови подстицај за јачање привредне сарадње, за шта има још доста простора.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Који црњак

31.01.2017 07:52

Српско-Грчки пословни форум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабо

31.01.2017 08:19

Јес јес, бас вала. Пун погодак. Грчку на целу МФ-а.

Name

ТИЦА ВРНДА

31.01.2017 08:05

Добро нам досао!Осјецај се као код своје куце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубитељ Грцке

31.01.2017 08:35

Нек си досао. Грцка је и оваква каква је "дрзава" за многе и људи идлицно зиве. Нисам примјетио кризу у приватном сектору

ОДГОВОРИТЕ