Cipras u Srbiji u dvodnevnoj posjeti

Predsjednik Vlade Grčke Aleksis Cipras doputovaće danas u dvodnevnu posjetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa predsjednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, te prisustvovati srpsko-grčkom poslovnom forumu.

Srbija 31.01.2017 | 07:54
Cipras u Srbiji u dvodnevnoj posjeti
Poslije svečanog dočeka ispred Palate Srbije u 10.00 časova, predviđen je sastanak Ciprasa i Vučića, a potom će dvojica premijera razgovor nastaviti zajedno sa članovima dvije delegacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon sastanka, Cipras i Vučić održaće zajedničku konferenciju za novinare u 11.45 časova, a nakon toga će se u Palati Srbije sastati i sa Nikolićem.

Grčki premijer će popodne zajedno s Vučićem u hotelu "Metropol" prisustvovati biznis forumu, koji organizuje Privredna komora Srbije i na kojem će, kako se očekuje, učestvovati predstavnici više od 70 firmi iz Grčke.

Sutra, drugog dana posjete, predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik grčkom pjesniku i revolucionaru Rigi od Fere.

Ovo je Ciprasova prva posjeta Srbiji otkako je izabran za premijera Grčke, a u Beogradu je bio decembra 2014, kao lider Sirize, tada najveće grčke opozicione stranke.

Posljednji grčki premijer koji je posjetio Srbiju bio je Jorgos Papandreu početkom januara 2010. godine.

Uoči dolaska u Beograd, Cipras je izrazio očekivanje da će njegova posjeta, osim intenzivnog političkog dijaloga, donijeti i novi podsticaj za jačanje privredne saradnje, za šta ima još dosta prostora.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Koji crnjak

31.01.2017 07:52

Srpsko-Grčki poslovni forum?

ODGOVORITE
Name

Babo

31.01.2017 08:19

Jes jes, bas vala. Pun pogodak. Grčku na celu MF-a.

Name

TICA VRNDA

31.01.2017 08:05

Dobro nam dosao!Osjecaj se kao kod svoje kuce!

ODGOVORITE
Name

Ljubitelj Grcke

31.01.2017 08:35

Nek si dosao. Grcka je i ovakva kakva je "drzava" za mnoge i ljudi idlicno zive. Nisam primjetio krizu u privatnom sektoru

ODGOVORITE