Хал довео најбољег штопера којег Италија није имала!

Једини трошак - плата...

Фудбал 31.01.2017 | 07:30
Хал довео најбољег штопера којег Италија није имала!
"Чизма" је о њему трубила још док је код Антонија Контеа у Арецу правио прве кораке на сениорској сцени. Толико га је волео садашњи тренер Челсија да је Андреа Ранокја био неизоставан део италијанске репрезентације док ју је Конте водио. Тренери су га и иначе волели. Увек су говорили да савршено разуме фудбал. Навијачи су већ почели да га мрзе. Џаба што разуме кад не уме.

Коначно је и Интер схватио: Ранокја једноставно нема главу за фудбал на топ нивоу. Али Халу су изгледали послали само његове снимке из Барија у коме је бриљирао у пару са Леонардом Бонучијем. Штавише, да није било тешке повреде колена вероватно би Ранокја сад играо са Ђорђом Кјелинијем и Андрее Барзаљија у Јувентусу. Овако, превише му је била и конкуренција у виду Жејсона Муриља и Жоаа Миранде у Интеру.

Међутим, скаути Хала као да нису гледали последње утакмице сада већ 28-годишњег централног бека. Као да нису читали извештаје италијанске медије који се већ сезонама питају где је нестао “најбољи штопер кога Италија није имала“, како је Ранокју назвао један новинар. Клуб који се грчевито бори за опстанак у Премијер лиги поверио је кључеве своје одбране штоперу који је последњих сезона синоним за кикс.

Ако ништа друго, би

Да је био талентован - био је. Било је и утакмица, посебно у табору Контеових Азура, на којима се чинило да је успео да тај таленат преточио у квалитет. Много више је било оних у којиме је изгледао као неко ко је залутао у врхунски фудбал. Постало је још горе кад га је клуб изабрао за капитена по одласмку Хавијера Занетија у пензију. И још горе када му је Роберто Манчини скинуо траку и уручио је Мауру Икардију...

Овог јануара помињали су се Тотенхем, Зенит, Хал, Свонси и Болоња... Јер очигледно је да има и добрих клубова који и даље верују у Ранокју. Само не у Италији, тамо где га најбоље знају.

Позајмица до краја сезоне. Халова једина обавеза је да фудбалеру исплаћује комплетну плату. Интер ће уштедети око 2.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар