Hal doveo najboljeg štopera kojeg Italija nije imala!

Jedini trošak - plata...

Fudbal 31.01.2017 | 07:30
Hal doveo najboljeg štopera kojeg Italija nije imala!
"Čizma" je o njemu trubila još dok je kod Antonija Kontea u Arecu pravio prve korake na seniorskoj sceni. Toliko ga je voleo sadašnji trener Čelsija da je Andrea Ranokja bio neizostavan deo italijanske reprezentacije dok ju je Konte vodio. Treneri su ga i inače voleli. Uvek su govorili da savršeno razume fudbal. Navijači su već počeli da ga mrze. Džaba što razume kad ne ume.

Konačno je i Inter shvatio: Ranokja jednostavno nema glavu za fudbal na top nivou. Ali Halu su izgledali poslali samo njegove snimke iz Barija u kome je briljirao u paru sa Leonardom Bonučijem. Štaviše, da nije bilo teške povrede kolena verovatno bi Ranokja sad igrao sa Đorđom Kjelinijem i Andree Barzaljija u Juventusu. Ovako, previše mu je bila i konkurencija u vidu Žejsona Murilja i Žoaa Mirande u Interu.

Međutim, skauti Hala kao da nisu gledali poslednje utakmice sada već 28-godišnjeg centralnog beka. Kao da nisu čitali izveštaje italijanske medije koji se već sezonama pitaju gde je nestao “najbolji štoper koga Italija nije imala“, kako je Ranokju nazvao jedan novinar. Klub koji se grčevito bori za opstanak u Premijer ligi poverio je ključeve svoje odbrane štoperu koji je poslednjih sezona sinonim za kiks.

Ako ništa drugo, bi

Da je bio talentovan - bio je. Bilo je i utakmica, posebno u taboru Konteovih Azura, na kojima se činilo da je uspeo da taj talenat pretočio u kvalitet. Mnogo više je bilo onih u kojime je izgledao kao neko ko je zalutao u vrhunski fudbal. Postalo je još gore kad ga je klub izabrao za kapitena po odlasmku Havijera Zanetija u penziju. I još gore kada mu je Roberto Mančini skinuo traku i uručio je Mauru Ikardiju...

Ovog januara pominjali su se Totenhem, Zenit, Hal, Svonsi i Bolonja... Jer očigledno je da ima i dobrih klubova koji i dalje veruju u Ranokju. Samo ne u Italiji, tamo gde ga najbolje znaju.

Pozajmica do kraja sezone. Halova jedina obaveza je da fudbaleru isplaćuje kompletnu platu. Inter će uštedeti oko 2.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar