ПАО славио у атинском дербију, Милутинов 11 поена!

Пали пред Звездом, па разбили највећег ривала: Риверс и Синглтон урнисали Олимпијакос! Кључни моменат утакмице била је серија од 17:2, која је почела на самом крају треће, а завршила се средином четврте четвртине - 72:59.

Кошарка 31.01.2017 | 09:45
ПАО славио у атинском дербију, Милутинов 11 поена!
Две екипе сада имају изједначен скор на челу табеле, са по једним поразом, али атински црвено-бели су први сусрет добили са 25 поена предности, а ту разлику нису успели да надмаше „зелени“ на овом мечу.

Победнички тим предводио је Риверс са 26 поена и девет скокова, а Синглтон је имао 20 поена, док је двоцифрен учинак забележио још Џејмс са 12 поена, уз четири асистенције.

У екипи Олимпијакоса није било много расположених играча, Принтезис је имао 14 поена и шест скокова, а са 13 поена је меч завршио Папаниколау.

Српски кошаркаш Никола Милутинов на паркету је провео 24 минутам убацио 11 поена, без промашаја из игре, уз једно погођено слободно бацање из два покушаја, а имао је и пет ухваћених лопти.

Преломни тренуци на мечу догодили су се крајем треће и почетком четврте четвртине када је Панатинаикос направио серију 17:2 и стекао предност од 16 поена коју Олимпијакос која сусрета није успео да "истопи".

Оно што није успео пре неколико дана против Црвене звезде, Панатинаикос је успео против њеног братског клуба и свог највећег ривала Олимпијакоса. Предвођен Кеј Си Риверсом и Крисом Синглтоном састав Ћавија Пасквала у потпуности је надиграо љутог противника у ОАКА Арени и нанео му први пораз у грчком првенству

Кључни моменат утакмице била је серија од 17:2, која је почела на самом крају треће, а завршила се средином четврте четвртине. Домаћин је тада имао недостижних 16 поена разлике (63:47), чиме је широм отворио врата друге узастопне победе против великог ривала у свега 10 дана. Ипак, треба напоменути да се већ у 10. минуту у гостујућем табору повредио Василис Спанулис, који се пожалио на примицач и морао ван терена, али до тада није успео да се упише у стрелце.

Кеј Си Риверс је убацио 26 поена, уз девет скокова и три украдене лопте, а Синглтон три поена мање. Двоцифрен је био и Мајк Џејмс (12 поена). Код Олимпијакоса се изнад осталих дигао Јоргос Принтезис, који је постигао 14 поена и имао шест скокова. Сасвим солидан је био Никола Милутинов са 11 убачених поена, без промашаја из игре.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар