PAO slavio u atinskom derbiju, Milutinov 11 poena!

Pali pred Zvezdom, pa razbili najvećeg rivala: Rivers i Singlton urnisali Olimpijakos! Ključni momenat utakmice bila je serija od 17:2, koja je počela na samom kraju treće, a završila se sredinom četvrte četvrtine - 72:59.

Košarka 31.01.2017 | 09:45
PAO slavio u atinskom derbiju, Milutinov 11 poena!
Dve ekipe sada imaju izjednačen skor na čelu tabele, sa po jednim porazom, ali atinski crveno-beli su prvi susret dobili sa 25 poena prednosti, a tu razliku nisu uspeli da nadmaše „zeleni“ na ovom meču.

Pobednički tim predvodio je Rivers sa 26 poena i devet skokova, a Singlton je imao 20 poena, dok je dvocifren učinak zabeležio još Džejms sa 12 poena, uz četiri asistencije.

U ekipi Olimpijakosa nije bilo mnogo raspoloženih igrača, Printezis je imao 14 poena i šest skokova, a sa 13 poena je meč završio Papanikolau.

Srpski košarkaš Nikola Milutinov na parketu je proveo 24 minutam ubacio 11 poena, bez promašaja iz igre, uz jedno pogođeno slobodno bacanje iz dva pokušaja, a imao je i pet uhvaćenih lopti.

Prelomni trenuci na meču dogodili su se krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je Panatinaikos napravio seriju 17:2 i stekao prednost od 16 poena koju Olimpijakos koja susreta nije uspeo da "istopi".

Ono što nije uspeo pre nekoliko dana protiv Crvene zvezde, Panatinaikos je uspeo protiv njenog bratskog kluba i svog najvećeg rivala Olimpijakosa. Predvođen Kej Si Riversom i Krisom Singltonom sastav Ćavija Paskvala u potpunosti je nadigrao ljutog protivnika u OAKA Areni i naneo mu prvi poraz u grčkom prvenstvu

Ključni momenat utakmice bila je serija od 17:2, koja je počela na samom kraju treće, a završila se sredinom četvrte četvrtine. Domaćin je tada imao nedostižnih 16 poena razlike (63:47), čime je širom otvorio vrata druge uzastopne pobede protiv velikog rivala u svega 10 dana. Ipak, treba napomenuti da se već u 10. minutu u gostujućem taboru povredio Vasilis Spanulis, koji se požalio na primicač i morao van terena, ali do tada nije uspeo da se upiše u strelce.

Kej Si Rivers je ubacio 26 poena, uz devet skokova i tri ukradene lopte, a Singlton tri poena manje. Dvocifren je bio i Majk Džejms (12 poena). Kod Olimpijakosa se iznad ostalih digao Jorgos Printezis, koji je postigao 14 poena i imao šest skokova. Sasvim solidan je bio Nikola Milutinov sa 11 ubačenih poena, bez promašaja iz igre.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar