Трампов диктат важи за цијели свијет

Одлука САД да муслиманима онемогући приступ територији САД је унела немир међу путницима, а за Б92.нет је речено да и Ер Србија усклађује пословање.

Свијет 30.01.2017 | 22:28
Трампов диктат важи за цијели свијет
Б92.нет се обратио компанији Ер Србија, као и матичној компанији Етихад ервејз, из којих су стигли готово идентични одговори на питања.

“Ер Србија сарађује са Агенцијом САД за царине и заштиту граница да би се осигурало да је наша авио-компанија усклађена са новим ограничењима у имиграционој политици САД, која су ступила на снагу током викенда. Наш заједнички интерес јесте да се обезбеди поштовање ових правила, као и добробит свих путника на које се она односе.

У овим случајевима, тамо где је могуће, авио-компанија ће понудити измене резервација путника, кроз промену лета или надокнаде, у складу са нашом пословном политиком. Путнике којима је потребно више информација молимо да се обрате Конзулату САД или да посете веб-сајт Агенције САД за царине и заштиту граница.

Путници на које се измене односе и који имају карте за путовање са Ер Србијом могу да контактирају агенте код којих су резервисали карте, уколико је неопходно да изврше измене у својим путним аранжманима“, истиче се у саопштењу.

Ер Србија из Београда за Њујорк има три лета недељно, од доношења одлуке америчког председника Доналда Трампа је један лет већ обављен, без проблема.

Поред тога, из Етихад ервејза је наведено да ова ситуација није утицала на летачке посаде те авио-компаније.

“Предузели смо и кораке како бисмо обезбедили да не буде сличних проблема на летовима који ће се обављати у наредним недељама“, додаје се.

Извршна наредба Доналда Трампа о имиграцији брзо је одјекнула у САД и и изазвала панику на аеродромима широм планете, јавио је раније "Њујорк тајмс".

Према потписаној уредби, држављанима шест земаља - Ирана, Ирака, Сирије, Јемена, Судана, Сомалије и Либије - визе неће бити издаване у наредна три месеца, док је сиријским избеглицама улазак забрањен на неодређено време. Трамп је уредбу образложио тиме да жели да спречи да "радикални исламски терористи" улазе у САД.

Због тога је шесторо путника из Јемена и Ирака спречено да се укрца на лет из Каира за Њујорк, а федерални судија у Њујорку Ен Донели је издала ванредну наредбу којом се привремено забрањује депортација људи из земаља којима је Трамп забранио улазак.

Бела кућа саопштила је да је применом указа Доналда Трампа о имиграцији на граници заустављено 109 путника, док су за 200 особа онемогућени летови ка САД.

Портпарол Беле куће Шон Спајсер изјавио је да је од суботе на америчко тло стигло 325.000 странаца, од којих је 109 задржано јер су "морали да прођу појачане контролне процедуре" како би се америчке власти увериле да у земљу долазе "с мирним намерама".

Извор: Б92/Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

План б

30.01.2017 21:41

Зути је болестан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.01.2017 22:26

А и ти још мало па нећеш моћи у САД. Ово са ових пар држава је почетак

Name

План Ц

30.01.2017 22:27

Није мени за њега вец како це нам се снаци Ер Требиње и дали це нам се Зељкица моци укрцати јер има дипломатске састанке са неким али неце нам реци с ким.

Name

Човјек

30.01.2017 22:39

100%

Name

Смацкер

31.01.2017 00:19

Не бих рекао, они које он заступа, добро знају ста хоце.

Name

Ђорђе

31.01.2017 01:58

Говорило се у пророчанствимада ће жути владати свијетом. Јели то ово...?

Name

Обећано испуњено

30.01.2017 22:25

Свака ти част предсједниче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вето

31.01.2017 00:33

Хоцели Додика пустити у УСА, и он није неста добар са муслиманима

ОДГОВОРИТЕ