Страх од санкција и поглед у Бакира Изетбеговица

Одлука о санкцијама није тек тако донесена и процес одлучивања је био озбиљан. Одлука да буду уведене санкције против некога и одлука да те санкције буду уклоњене захтијева дуге законске и техничке процесе”, изјавила је Морин Кормак за “Глас Српске”.

Република Српска 30.01.2017 | 21:12
Страх од санкција и поглед у Бакира Изетбеговица
Она је тиме указала на дуготрајност Додиковог становања на “црној листи” САД-а и тако демантовала тврдње режима и самог Додика о врло брзом силаску са листе.

Додатно је, изван сваке разумне сумње, онерасположила режим изјавом да САД неће мијењати своју политику према БиХ и након промјене администрације.

2. Да је то тако, свједочи и један мали детаљ: У Банке БиХ стигло је обавјештење из САД-а да се Додик налази на “црној листи”, што му, по аутоматизму, онемогућава финансијско пословање у банкама.

Све банке које нешто значе и у БиХ и у Србији и у цијелом свијету, особама које се налазе на листи “ОФАЦ” (Канцеларија за контролу имовине странаца која је у склопу Министарства трезора САД), на којој је и Додик, не дозвољавају да имају отворене рачуне нити да послују преко тих банака.

Све банке у БиХ, које у својим актима имају одлуку везану за ОФАЦ - листу, или то имају њихове матичне банке, одмах ће по добијању обавјештења ускратити Додику сваку врсту финансијских трансакција путем његових рачуна у тим банкама. Чак и примање плате.

3. Снаћи ће се Додик и без плате, али проблеми због “црне листе” су почели да се развијају и неће их спријечити бледуњаво, бескрвно, дрхтуреће саопштење након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

"Извршни комитет СНСД-а пружа пуну подршку предсједнику Милораду Додику у борби за интересе Републике Српске и заштиту њених уставних позиција дефинисаних Дејтонским мировним споразумом, а санкције проистекле из те борбе сматра непримјереним, штетним и неприхватљивим", истиче се у саопштењу Извршног комитета СНСД-а.

И то је све што је речено о санкцијама САД-а Милораду Додику, уведеним 17.1.2017. године.

Извршном комитету требало је двије седмице да пружи подршку Додику, што баш и не иде у прилог њиховом лидеру.

4. Уочљиво је у саопштењу Извршног комитета да се САД, које су Додика ставиле на “црну листу”, уопште не помињу, што свједочи да се врх СНСД-а уплашио даљег отвореног судара са том земљом. С разлогом.

5. Уочљиво је и да ИК СНСД-а није поменуо ни ријечју одустајање од “Декларације о слободној и самосталној Републици Српској”, коју је усвојио Сабор те странке 25.4.2015. године, а која је, између осталог, значајан сегмент у сукобу Додикове странке са западом.

Свједочи то и писмо Министарства спољних послова Велике Британије Додику, написано 20.1.2017., у којем се, између осталог, наводи: “Заједно са нашим партнерима за имплементацију мира, ми озбиљно схватамо Ваше понављање јавних изјава, као и ставове СНСД-а у којима се пријети будућим референдумом о отцјепљењу.

ИК СНСД није се ни словом осврнуо на писмо владе Велике Британије у којем је Додик окарактерисан као лажов, особа која изазива акције дестабилизације региона и покушава диверзије социо-економских реформи.

ИК СНСД су се правили “Енглези” у вези са Британским писмом, иако је оно врло оштро интонирано и указује на одлучност запада да СНСД треба јавно да се одрекне поменуте декларације.

6. Уколико то СНСД не учини, уопште не треба искључити могућност проширења санкција Додику на европски континент - сектор запад, али и усељење нових лица из те странке у кварт “црних листа” запада.

Неће то спријечити анемичност, дрхтурење и изненађујуће видљив изостанак бахатости, ароганције и насилништва из саопштења ИК СНСД.

Највидљивији је изостанак ИQ на ИК.

7. “Извршни комитет Савеза независних социјалдемократа данас је изразио пуну подршку провођењу договора који су постигла руководства СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, а који се тиче парламентарне процедуре која би омогућила одлазак страних судија из Уставног суда БиХ”, саопштено је.

ХДЗ БиХ отворено заступа нестанак Републике Српске; учинио је то и потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, уједно функционер Хрватског народног сабора, јасно износећи највлажније снове о трећем ентитету у чији би састав, како је истакао, ушли “већи дио Посавине и дијелови Републике Српске”.

ХДЗ БиХ никада није ни крио да желе трећи ентитет, који би растурио Републику Српску, па је коалирање СНСД-а са њима по било ком основу прећутан пристанак на такав расплет.

СНСД се никада није до краја децидно дистанцирао од таквих тежњи ХДЗ-а БиХ, већ упорно, годинама инсистира на њиховом “праву” на трећи ентитет. Не праву Хрвата, већ праву ХДЗ-а БиХ.

Јерковићева изјава само је дјелић Човићевог поигравања са Додиком, који нема куд и мора пристајати и на понижења нижерангираних чланова ХДЗ-а БиХ, како би оставио лажан утисак у јавности о томе да је и даље итекако у игри, упркос санкцијама САД-а.

8. "Почашћен сам  повјерењем које ми указује предсједник Изетбеговић, дајући ми овлашћење да сам одлучим о једном овако деликатном питању.

Сматрам да ниједна особа не смије имати ексклузивно право да одлучује о овом питању. Разумно би било да коначну одлуку о покретању поступка донесе једна група састављена од људи из јавног и политичког живота.

Ја им стојим на располагању ради објашњења како ствари правно стоје", казао је за Н1 Сакиб Софтић, агент БиХ пред Међународним судом правде у Хагу (по тужби БиХ против Србије и црне Горе).

Изетбеговић је недавно рекао да Софтић има сву његову подршку када је у питању ревизија тужбе БиХ против Србије, за шта истиче рок половином фебруара.

Изетбеговић је казао да агент пред Судом Сакиб Софтић ради све вријеме уз његову подршку, те да „мисли да ће бити покренута нова тужба, али да не може о томе говорити“.

Софтић је избјегао одговор на питање да ли има пуномоћ за заступање БиХ по овом питању. (Н1)

Софтић једини (можда) има право/могућност да поднесе ревизију тужбе (Младен Иванић тврди да нема и да је о томе обавијестио Суд), али очигледно је да не жели да на себе преузме одговорност за, изван сваке разумне сумње, несагледиве политичке последице које би такав чин произвео.

Очигледно је и да је разумио да Изетбеговић жели да га жртвује за сопствене циљеве, а он се извуче од одговорности за радикализацију ситуације.

Зато је “лоптицу” пребацио у Изетбеговићево двориште, који се сада нашао у веома деликатној ситуацији: Са ким да се консултује о томе да ли покренути ревизију или не?!

Уколико сам донесе ту одлуку и на неки начин присили Софтића на подношење ревизије, Изетбеговић ризикује да буде оптужен за приватизацију БиХ и свјесно изазивање тешке кризе унутар земље и региона.

Не иде му у прилог ни да такву одлуку донесе заједно са бошњачком политичком елитом, нити са странкама из Федерације БиХ, јер би то значило отворену конфонтацију једног ентитета против другог.

Ако се има у виду да је Драган Човић (засад) одбацио могућност подршке ревизији, Изетбеговић се, након Софтићевог елегантног измицања од преузимања пуне одговорности нашао у потпуно дефанзивном положају по питању ревизије.

Како ће Изетбеговић реаговати на Софтићев “смеч”, рано је процијенити, а прве реакције из врха СДА говоре да ће јавно затражити подношење ревизије.

Уколико прве реакције буду и коначне одлуке, Изетбеговић на себе преузима терет кризе у региону коју тешко, или никако не може изнијети.

Никаква је то утјеха спрам проблема које ће произвести и ескалације радикализма што ће услиједити.

9. Изетбеговић је највећа нада Додиковог режима, који јавну сферу запљускује његовим непостојећим иницијативама/апелацијама и постојећим/оштрим реакцијама на њих.

Изетбеговић није поднио апелацију Уставном суду о укидању имена Републике Српске, није је ни најавио, али режимски медији пљуште о “ударима на Републику Српску” и реакцијама на апелацију која не постоји.

Потпуне, голе лажи које показују да нема никакве политике, никакве јасне платформе, ничега конкретног, већ се све заснива на неистини и жељи да се етноси што снажније радикализују и конфронтирају.

Не постоји реалан политички живот; режим свјесно наставља да намеће лажни амбијент и тјера да се “политика” одвија у њему, по принципу велике лабораторије и тестирања издржљивости “бијелих мишева” на екстремне вербалне “бојне отрове”.

Слична ситуација је и са измишљеном “Листом од седам НВО које су у директној вези са ИСИС, а имају канцеларије у БиХ”, о којој режимски медији брује, иако је доказано да тих Седам НВО не постоји у БиХ.

Сизифов посао је тврдити супротно, јер режим не посустаје у сипању измишљотина у толико великој мјери да их је, једноставно, немогуће демантовати.

Лаж се свјесно намеће као једина “истина” и очигледна је жеља режима да се изазову физички инциденти. Само тежња ка изазивању сукоба може бити генерисана свакодневним измишљотинама, срачунатим на продубљивање мржње међу народима.

Режиму је само то и остало - нада у Изетбеговића и физички сукоб. А то је већ очај.

Извор: слободанвасковиц.блогспот.ба

Коментари / 69

Оставите коментар
Name

Пендула

30.01.2017 20:15

Изетбеговиц полако добива игру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те

30.01.2017 20:48

Бакир је политицки мртвац,као и Цовиц,Додик је вец прослост.

Name

Пендула

30.01.2017 21:02

@Те. Волио би да си у праву!

Name

Кики

30.01.2017 21:03

Да је и мени бити такав мртвац.

Name

док

30.01.2017 21:11

Ако су санкције озбиљне, а нису, ако су блокирани рачуни у банкама, а нису, Додик се не би могао "снаћи", како ти устврди, Слобо. Пробајте се снаћи, као жирант, ако дужник не враћа кредит!!! Сви рачуни, сва имовина у тренутку постане "плијеном" банака! И зато не лапрдајте кад немате појма, или не желите да кажете о чему се ради.

Name

днк

30.01.2017 21:21

Како год окренеш Бакир је за.ебо Милу Додика и добија ову игру лажних патриота!

Name

ауслендер

31.01.2017 06:07

Читаву годину прије избора сам рекао да Сарајево навија за Бају за још један мандат јер он ће уништити РС не мора то ни СДА ни ЕЗ а срби паметни па послушали Сарајево и изабрали Бају а он већ уништио РС економски још само политички а и ту је на добром путу.

Name

цитирам

31.01.2017 07:40

ОВО ЈЕ ЕXТРА РЕЧЕНИЦА: "Изетбеговић није поднио апелацију Уставном суду о укидању имена Републике Српске, није је ни најавио, али режимски медији пљуште о “ударима на Републику Српску” и реакцијама на апелацију која не постоји." ........Знамо ми то Васковићи који користимо слободно своју главу, проблем је већини која пада на такве лажи које се циљано пласирају. ...

Name

Сова

02.02.2017 08:51

У лажи су кратке ноге. Само да у тој игри не нестане народ из РС, који је у 20 веку десеткован и постао само статистичка бројка за поткусуривање. Сулудо понашање разних делија и косибаша, пашића, карадјордјевића, титића, анти марковића и овог делибаше. Ништа нам се није могло догодити страшније него ови који нас масакрирају без рата. Омладина добро осећа пулс времена и бежи главом без обзира...Па нека им РС сакате и масакриране..Иако сам био у ВРС и одан РС. Али тужно ми гледати сценарио РСК или Косова. И само ће наставити причу, а ови пуни пара ко брод башкаре се по бијелом свијету и вјероватно размишљају "Ја каквих будала Срба у оној бившој Југи, као да су сви глупи Босанци...."

Name

Бн

30.01.2017 20:20

Бице Онако,Како Је он реко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

30.01.2017 20:21

Слоба,легендо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

31.01.2017 07:35

Банда црвена, какав ик, све сте сто се могло покрали.

Name

снсд

30.01.2017 20:29

Царе царе господаре, колико је сати еј царе, колико је сати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРОЈАН

31.01.2017 10:21

У ЦАРА ТРОЈАНА, КОЗИЈЕ УШИ !!!

Name

Луне

30.01.2017 20:33

Вријеме це показати да су највеци издајници и сатрапи српског народа и Републике Српске Милорад Додик и његов СНСД! Волио би да гријесим,али прве назнаке тога су вец видљиве и то није ни 10% од онога сто це вријеме показати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

30.01.2017 22:14

Слажем се с тобом, дефинитивно СНСД-МД је највеће зло које је задесило Републику Српску! Слоби честитам на Анализи, чињенице су неумољиве ОНИ ТРАЖЕ СУКОБ И ТРЕБА ИМ СУКОБ ДА СЕ ОДРЖЕ НА ВЛАСТИ!!! А дабогда им сукоб био у кући....

Name

Брента

31.01.2017 00:23

Кики, овдје се ради о повецој групи криминалаца који имају мало јаци сукоб у глави. Стати не могу.

Name

шара

31.01.2017 07:30

Потписујем

Name

Ми Сами

30.01.2017 20:37

Несто се уцутио у задње време велики нам водја.Види да се Амери не сале.Види и он да га Кесиц слагао.Какви његови контакти са Трампом.Онај ако нам се натовари на врат бице нам горе него са Клинтоном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САТ

30.01.2017 20:49

Е ВАЛА ТО ТИ ЈЕ ПРАВА

Name

П

31.01.2017 07:00

Е овако исто ће се држати за главу као на слици кад га буду испитивали у Тужилаштву за све што је покрао!

Name

Ми Сами

30.01.2017 20:37

Несто се уцутио у задње време велики нам водја.Види да се Амери не сале.Види и он да га Кесиц слагао.Какви његови контакти са Трампом.Онај ако нам се натовари на врат бице нам горе него са Клинтоном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

30.01.2017 20:40

Трц милојко ајд сад проговори слико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јунацина

30.01.2017 20:43

Ста је БАЈА полетио си високо био ј.... те одлазеца администрација хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бродски Ветеран

30.01.2017 20:47

Рудоња поклониш Посавину браћи, као што си поклонио Брчко и небој се наредних 5 година. Они ће теби обећати да можеш пролазити у Србију једном мјесечно, јер у другу сусједну држава нећеш моћи да идеш због санкција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Астролог

02.02.2017 18:24

Добар ти Црни Хумор....

Name

Кики

30.01.2017 20:51

Па засто не 3 ентитет??? Нек Српска да 15% територије и онда имамо 3 ентитета. Мозда је то прави пут у распад Босне и Херцеговине, којег тако пуно исцекују неке политицке структуре. Ја као Босњак подрзавам такав експеримет. Да видимо, ко је старији кокос или јаје???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

31.01.2017 00:31

А због цега распад БиХ. Имали смо распад Југославије. Рецимо да је БиХ бар дјелимицно Југодлавија у малом, али су Словенија и Хрватска етницки скоро па монолитне дрзаве. И ста је то тамо добро. Да ли тај тамо народ данас зиви боље него док су то биле републике бивсе Ју? Са мог аспекта, одговор је не. Да ли одредјена клика зиви боље? Да, боље него у Њемацкој. Да ли зивот у оваквим, потпуно неуредјеним, банана дрзавама, у којима цвјета отимацина и модерно робовласниство, уопсте а смисла? Не.

Name

Реалитиц

31.01.2017 04:00

Ма да па нек и федерални дио да 15 %. Неце нико крцмити РС. НИКО па милокрад до дик мун.

Name

никица

31.01.2017 08:04

Старије је јаје а ти види како ако мозес сконтат.

Name

мами

30.01.2017 20:52

Путин и Трамп разговарали 45 минута. Путин да не рекне ни једну једину рец за Додика! Брука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2017 21:24

Има он о цему паметније прицати него о једном смраду зв додик

Name

Црни

30.01.2017 21:47

Додика савез за промене мора победити на изборима и онда га позвати на одговорност а то једино мозе напустањем власти у сарајеву И дистанцирањем од изетбеговица у том слуцају додик це прихватити да дели власт са изетбеговицем у сарајеву а тада сдс се треба посветити нациналној политици И народној подрзци

Name

Коо

31.01.2017 08:41

@Црни Јесу ли то Српски министри на дрзавном нивоу наскодили РСу? Засто ти сметају, засто ти смета политика договора. Бакир је добио на суду а не у парламенту и ти то добро знас додиков троле. Сви знамо да нема прегласавања у БиХ а сви се праве глупи и слијепи и не вјерују. То ти је исто као у оном вицу, "Зено јел вјеријес мени или својим оцима" изгледа да вецина у РСу јос увијек вјерује Додику него својим оцима, али гладан ан спавање радо Србин иде. Заиста сам неутралан и волим ову дрзаву каква год она била, једноставно јер су људи најбољи на свијету.

Name

Папула

30.01.2017 20:56

Зивио Додик највеци Српски син!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре папула

30.01.2017 22:05

Пожури доктору добро те ударило, јадан ти.

Name

Бакир И.

30.01.2017 21:04

Има Додик да игра како ја свирам !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаспаса

30.01.2017 21:13

Лактаспаса це Сам потписати укидање имена Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.01.2017 21:17

Миле још отреса главом, а судија му броји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АнаЛитиЋар

30.01.2017 21:24

Васке опет погадја, ни баба Ванга му није равна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хајдук

30.01.2017 21:28

Ако неко прати и цита оно сто писем. Видјет це да сам критицар резима у РС. Растурио је српски нарид у РС и саму РС. Овом српском народу не треба веци рат од онога који му је наметнуо сам резим. Додик и они његови следбеници који краду под заститом свог сефа, ниста мање нису одговорни. Јос увијек глуме да су фаце а у ствари губитници који су народу свезали нову несрецу о врату.Несумњиво, до краја мандата Милорад предаје Бакиру кљуцеве Републике Српске. Сто прије оде, то народу боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страх

30.01.2017 21:32

Мислим да Додик добро повуко Руцно,сигурно висе зна од нас ста га цека,од наког говорника до цега додје једна га обицна санкција умири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ста

30.01.2017 21:39

Бакир уради. Помогао колеги ил неко јос мисли да је он данс одустао од притиска, када у је све ал апсолутоно све сервирано да срси Додика. Ста реци него да заједно раде на тензијама јер ниста друго и немају

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

30.01.2017 21:44

Ниста нисам друго процито даси написо осим пљувања Додика поједисе од муке нистаму немозес сероња!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@баја

30.01.2017 22:06

Јој човјеће што си ти неписмен, мене срамота...

Name

РЕ Драган

30.01.2017 22:07

Што си нервозан кад му неможе нико ништа, мени се чини да је готов.

Name

хајдук

30.01.2017 23:15

Треба да знас да је много оних који су изгинули за РС. Даје много сироцади остало,да су многи без огњиста остали, без свог наследника и много др. Трагицних слуцајева. Погледај филм" ДЈЕЦА". И ко има право да унистава оно сто је крвљу и несрецом плацено. Висе смо имали после рата него данас. На залост,многи изгинусе да би такви пљували по њима.

Name

сонy

31.01.2017 00:03

Додик је Цар Српски.Зив и здрав да си..

Name

Ре ре Драган

31.01.2017 00:41

Готов јер јер је све поставио наопако. Развалио је све фабрике то јест индустријску производњу, растјерао и унистио струцне људе у свим струкама на свим позицијама и поставио похлепни смрад и подрепне муве које су тразиле себе у свему томе. Дакле одсјекао јр грану на којпј је требао да сједи. Основни стубови дрзаве код Милорада Додика су: градјевинска мафија, медицинска мафија, путна мафија, политицка мафија, судска мафија итд. На таквим стубовима нити једна једина дрзава кроз историју није опстала, а и неце. Дакле готов је сигурно, сам пао сам се ударио.

Name

Цитаоц

30.01.2017 23:34

Васка погадја као и увијек. Свака цаст. Како казе; ИК СНСД Милорад Додик даје пуну подрску Милораду Додику! Па зар су се уопсте требали састајати да изјаве овако несто?! Ја бих јос додао и да се тој подрсци од срца прикљуцују Драган Мектиц, Игор Црнадак, Младен Иваниц и сви они који су изјављивали како санкције МД нису прихватљиве. Права и одлуцна опозиција би овакву асистенцију доцекала објеруцке и закуцала у кос из све снаге, а овај нас квази СзП умјесто да искористи овакав моменат и затрази повлацење МД са цела дрзаве, они стају у његову одбрану. Ста као, пласе се да це их опет Додик прозвати да су издајници? Па и јесу. Заједно са Додиком и његовим сателитима. Сви су у пракси на истој страни. Коментарисем политицке партије из Републике Српске, а политицаре из ФБиХ препустам да коментарису они сто су их бирали. Нема ту опозиције ни на једној страни, нема ту промјена на боље нити це их икад бити. Веце су сансе да се запуца опет него да се иста побољса за један промил. Нема напретка у овој земљи. Стари су изнемогли, млади незаинтересовани за сопствену будуцност. Говорим у глобалу. Политика је савладала овај некада борбени дух и непокоривост у овом народу и политицари су побиједили назалост. Народ је заказао у неколико наврата и изгубили су тај рат са багром и лоповима из редова сопственог народа. Енде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

01.02.2017 01:51

Врло јасно рецено. И ја се слазем са Вама.

Name

ПЕЛЕ

30.01.2017 23:51

АКО СУ САНКЦИЈЕ НАШЕМ ВОЂИ ДУГОРОЧНЕ,ОНДА НЕМА ДРУГЕ НЕГО ДА ИЗВРШНИ КОМИТЕТ СНСД-А ОБАВЕЖЕ ГЛАВНИ ОДБОР СНСД-А ДА ПРЕКО СП И ДНС-А ПОКРЕНЕ ПРОЦЕДУРУ САЗИВАЊА ПОСЕБНЕ СЈЕДНИЦЕ НАШЕ ВЕЛИКЕ СКУПШТИНЕ КОЈА ЧЕ ДОНИЈЕТИ СЛИЈЕДЕЋЕ ОДЛУКЕ; 1- ДА СЕ ГОСПОДИНУ ТРАМПУ УВЕДУ РЕЦИПРОЧНЕ САНКЦИЈЕ И ЗАБРАНИ ТРАЈНИ ДОЛАЗАК НА ТРЕБИЊСКИ АЕРОДРОМ,А 2. ДА СЕ ГОДПОЂИ ТРАМП УВЕДУ САНКЦИЈЕ ЗАБРАНЕ УЛАСКА У СЛОВЕНИЈУ ДО ГОДИНУ ДАНА,А ТРАЈНО ЗАБРАНИ ДОЛАЗАК АВИОНОМ НА СОКОЛАЧКИ АЕРОДРОМ. ПА ДА ВИДИМО ЧИЈА МАЈКА ЦРНУ ВУНУ ПРЕДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На таблетама су

31.01.2017 00:57

Није њих страх од САДа колико их је страх од оцитог потпуног краха, локва је пресусила. Како исплатити плате будзетским корисницима, како вратити скоро милијарду кредита и како спријецити социјалне немире цим мало отопли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тзхц

31.01.2017 08:00

Сурова истина

Name

ментар

31.01.2017 21:28

Треба појачати србовање. Нешто сте умањили. Ко диро? Глад? Ма хајте молим вас.

Name

Градјански

31.01.2017 01:52

Требамо бити паметни и направити градјанску дрзаву и похапсити ове националне окупаторе који су се обогатили а оставили голу пустос иза себе. Земљу населити са младим људима, иза Азије и блиског истока. Сто неби ископирали неке земље на западу и зивјели ко људи. Вец смо пропали. Ово је као да плацас струју, храну и воду на вересију и цекас да те искљуце. Какви црни ентитети, ратовања па ово је земља са странацком војском паразита која се задузује да би они хранили странацки апарат. Па и Миле и Бакир и Драган су на највисим функцијама а остали су предсједници странака. Странке су као приватне фирме и оне су од висег интереса од какве дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битно

31.01.2017 08:07

100% си у праву. Али далеко смо ми од грађанске државе. Сви се боре за национална права, а заборављамо на грађанска права. Грађанско право не угрожава национално право (чак га и штити), али национално право (бар је код нас тако) сигурно угрожава грађанско право.

Name

ре Градјански

01.02.2017 13:30

Овај избор независних градонацелника у Ф БиХ,то је тај пут.Само нема сансе да це то проци у РС.

Name

борац

31.01.2017 06:19

Овај Васковиц добро писе али му замјерам зто о опозицији цути као да је све у реду премда нека разлика и не постоји само на други нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

федерација

31.01.2017 07:14

Баке је тата игре и најмоцнији цовијек у бих !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

31.01.2017 09:49

Ста ли це сад РТРС измислити,који ли је следеци удар на РС.Онај криминалац и папак Стевандиц цека инструкције да лазе и обицан свет да трује.Фуј гадови и лазови једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мода ИВ

31.01.2017 10:55

Милорад Додик.....,, сам пао, сам се убио", али БУКВАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

31.01.2017 19:38

Доле ДОДО.Дезертер и његови ДЕЗЕРТЕРИ У ФОЦИ,Нема краља нема тита сад се ИЗЕТ СПАХИЦ ПИТА,Певају ФОЦАНСКИ БОРЦИ,А СНСД,ДНС,И СДА,ФУЈ ИЗДАЈНИЦИ,ДА СЕ ЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

31.01.2017 20:46

Тацно тако,ЦРВЕНА БАНДА

Name

Ливада

31.01.2017 20:59

Миле, немој заборавити угасити свјетло, кад подјес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агенција ПР

31.01.2017 23:10

Смислицу несто да се ово покрије, ево поново славимо Дан Републике сада у Београду. Црвени тепих из Бањалуке носимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

01.02.2017 09:02

Онолики цовјек а да се оволико препао, брука права и кукавицлук. Иде кум доле полако. Са кумицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вихор

02.02.2017 12:46

Сви сте у праву .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срецко

02.02.2017 20:04

Миле је највеци српски син.не знам ста прицате против насег водје.имамо најмању стопу незапослености у европи.највеци привредни раст на свијету.инвестиције из буркине фасо ,замбије и уганде у вриједности висе милијарди долазе.уопсте нас није брига за америку.пензије се приблизавају грцким а оне су веце цак него и њемацке.законски минимум плате 1500 еура а у аустрији 1100.сви купују нова аута.хаваји су постали оут,трази се јос веца ексклузивна за одморе.факултети приватни јаци од харварда и оxфорда.цијела европа долази код нас да ае лијеци.болница у зворнику постала најјаци медицински центар у бивсој југи.фк борац редовно игра лигу сампиона.цак и фк хан пијесак игра лигу уефа.пара колико хоћете,од бања луке до требиња за 3 сата се додје.све су то заслуге великог водје и зато ја тврдим да је већи водја од немањица

ОДГОВОРИТЕ