Радоњић: И кад дође пораз...

Тренер Звезде рекао да ће његов тим одиграти још тешких мечева и да негативни исходи не могу да га забрину колико лоши сегменти. "Неуспеси нас неће пореметити, као ни досад".

Кошарка 31.01.2017 | 09:15
Радоњић: И кад дође пораз...
Повредама проређени састав Црвене звезде мтс дуго се мучио против Морнара и потрошио значајну енергију да би изједначио сопствени рекорд АБА лиге, 20-0.

Гости из Бара водили су у "Пиониру" више од 25 минута, максимално и 15 поена, али су црвено-бели у другом делу уводили меч у свој ритам, преузели вођство и док је време одмицало повећавали предност.

После утакмице, тренер Звезде Дејан Радоњић рекао је да је његов тим лоше "отворио" дуел и да се због тога дуго тражио.

"Веома смо лоше почели меч. У првој четвртини Морнар је био много бољи. У првих десет минута смо имали осам изгубљених лопти, а у наставку само четири. Дуго смо се тражили после тога. Трудили смо се да дођемо до боље игре у одбрани, али и да повезаност у нападу буде боља у наставку меча", рекао је он на конференцији за новинаре.

Серијом поена од средине до краја треће четвртине, Звезда је ухватила ритам и преузела вођство, које је одржавала до краја.

"Успели смо да поред завидне предности коју је Морнар имао у трећем периоду ('плус 14') и дођемо до циља, бодова. Хвала навијачима који су дошли да нас бодре, а ми идемо даље. Свестан сам да ће оваквих мечева бити до краја сезоне јер је то сасвим нормално у дугачкој сезони каква је наша. Успели смо данас, ето да тако кажем - да 'извучемо' победу".

Радоњић је нагласио и да би пораз у данашњем мечу био подношљив.

"И да смо изгубили меч, мислим да то не би било ништа толико страшно. То не би био разлог за бригу, али јесте начин на који смо почели меч. Услед тешког распореда, биће и лоших дана, лошијег скока, бољег противника... Када дође, један пораз нас неће пореметити, као што никада и није".

Тренер Звезде посебно је нагласио да су разлози сва три изостанка његових играча (Дангубић, Јовић и Кузмић) биле повреде и да ни у једном тренутку неће одмарати своје изабранике.

"Одмарања нема. Свако одсуство играча је било и биће са разлогом. Како ћемо ми превазићи овакав распоред је на нама, али одмора нема", двапут је подвукао Радоњић после 13. узастопног тријумфа свог тима у оба такмичења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар