Radonjić: I kad dođe poraz...

Trener Zvezde rekao da će njegov tim odigrati još teških mečeva i da negativni ishodi ne mogu da ga zabrinu koliko loši segmenti. "Neuspesi nas neće poremetiti, kao ni dosad".

Košarka 31.01.2017 | 09:15
Radonjić: I kad dođe poraz...
Povredama proređeni sastav Crvene zvezde mts dugo se mučio protiv Mornara i potrošio značajnu energiju da bi izjednačio sopstveni rekord ABA lige, 20-0.

Gosti iz Bara vodili su u "Pioniru" više od 25 minuta, maksimalno i 15 poena, ali su crveno-beli u drugom delu uvodili meč u svoj ritam, preuzeli vođstvo i dok je vreme odmicalo povećavali prednost.

Posle utakmice, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegov tim loše "otvorio" duel i da se zbog toga dugo tražio.

"Veoma smo loše počeli meč. U prvoj četvrtini Mornar je bio mnogo bolji. U prvih deset minuta smo imali osam izgubljenih lopti, a u nastavku samo četiri. Dugo smo se tražili posle toga. Trudili smo se da dođemo do bolje igre u odbrani, ali i da povezanost u napadu bude bolja u nastavku meča", rekao je on na konferenciji za novinare.

Serijom poena od sredine do kraja treće četvrtine, Zvezda je uhvatila ritam i preuzela vođstvo, koje je održavala do kraja.

"Uspeli smo da pored zavidne prednosti koju je Mornar imao u trećem periodu ('plus 14') i dođemo do cilja, bodova. Hvala navijačima koji su došli da nas bodre, a mi idemo dalje. Svestan sam da će ovakvih mečeva biti do kraja sezone jer je to sasvim normalno u dugačkoj sezoni kakva je naša. Uspeli smo danas, eto da tako kažem - da 'izvučemo' pobedu".

Radonjić je naglasio i da bi poraz u današnjem meču bio podnošljiv.

"I da smo izgubili meč, mislim da to ne bi bilo ništa toliko strašno. To ne bi bio razlog za brigu, ali jeste način na koji smo počeli meč. Usled teškog rasporeda, biće i loših dana, lošijeg skoka, boljeg protivnika... Kada dođe, jedan poraz nas neće poremetiti, kao što nikada i nije".

Trener Zvezde posebno je naglasio da su razlozi sva tri izostanka njegovih igrača (Dangubić, Jović i Kuzmić) bile povrede i da ni u jednom trenutku neće odmarati svoje izabranike.

"Odmaranja nema. Svako odsustvo igrača je bilo i biće sa razlogom. Kako ćemo mi prevazići ovakav raspored je na nama, ali odmora nema", dvaput je podvukao Radonjić posle 13. uzastopnog trijumfa svog tima u oba takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar