Са аеродрома у халу: Новак тренирао у Чаиру!

ОН је слетео! Новак Ђоковић стигао је у Ниш на меч Дејвис купа против Русије. Цео Ниш хоће да гледа тенисере! Ниш је на ногама - тражи се карта више за Дејвис куп дуел Србија - Русија (од 3. до 5. фебруара). "У најјачем саставу имамо шансу за победу против било које селекције", каже играч-селектор Ненад Зимоњић уочи окршаја са Русима. 

Тенис 30.01.2017 | 19:40
Са аеродрома у халу: Новак тренирао у Чаиру!
ОН је слетео! Новак Ђоковић стигао је у Ниш на меч Дејвис купа против Русије.

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић стигао је нешто после поднева у Ниш, где ће репрезентација Србије од 3. до 5. фебруара одиграти меч првог кола Дејвис купа против Русије.

Ђоковићу су по слетању на нишки аеродром добродошлицу прво пожелели запослени у нишкој ваздушној луци.

Радници Аеродрома Константин Велики, укључујући и директора тог предузећа Владицу Ђурђановића, искористили су прилику да се већ на писти сликају са Ђоковићем.

"Дочекасмо Новака Ђоковића", написали су на Фацебоок страници.

Тениска еуфорија "дрма" Нишлије.

Велики тениски спектакл, дуел селекција Србије и Русије у Дејвис купу (3-5. фебруар) буди огромно интересовање и нема дилеме да ће "Чаир" ове недеље бити испуњен до последњег места.

Наравно, са највећом пажњом се ишчекује наступ Новака Ђоковића, који је пропустио последњу акцију репрезентације у Нишу, али је сада стигао у Србију спреман и мотивисан да наступи.

Домаћи тенисери у понедељак су "пробали" постављену подлогу, а селектор - играч Ненад Зимоњић задовољан је условима.

"Тек први дан смо тренирали и радили смо на њој тек неколико сати. Биће сигурно мало другачија када буду почели мечеви у петак. Засад добро делује, како је и планирано", рекао је он после тренинга.

Популарни "Зики" истакао је да свима у табору репрезентације веома прија што ће играти у "Чаиру".

"Нама је, пре свега, веома драго да смо поново у Нишу. Овде смо имали лепе успомене када смо играли против Шведске, хала је била пуна, подршка феноменална. Једина је разлика што ће Новак бити са нама и нишка публика није имала прилику да га уживо гледа. Верујем да је и он срећан због тога, као и навијачи".

О гостујућој екипи говори са повећаним опрезом.

"Руска репрезентација изузетно млада, квалитетни играчи, можда нису толико познати широј тениској јавности, али нама играчима јесу веома добро. Чак тројица од њихова четири играча добили су Виктора у последњим сусретима крајем године у синглу, што довољно говори о каквим се играчима ради. Кузњецов је играо пет сетова против Нишикорија на Аустралијан опену, неко је ко може јако добро да игра против било ког играча", рекао је Зимоњић и додао:

"Имају добру репрезентацију, а нас радује да смо сви здрави, спремни, долази нам и Новак и мислим да здрави и у најјачем саставу имамо шансу за победу против било које репрезентације. Тако је и овог пута и надам се да ћемо се реванширати Русији за пораз из 2008. године. Тад смо баш имали пехова са болестима, повредама и само да смо здрави".

На питање да ли ће и он наступити у суботу, у конкуренцији дублова, није дао одговор, већ га је одложио за наредне дане.

"Није ми ово деби, јер сам већ био играч-селектор. Ако то буде најбоље за тим играћу дубл. Видећу, на нама је да се максимално припремимо, да спремни дочекамо петак, а онда ћемо видети за суботу што се дубла тиче". 

Цео Ниш хоће да гледа тенисере! Ниш је на ногама - тражи се карта више за Дејвис куп дуел Србија - Русија (од 3. до 5. фебруара).

Када год се нека репрезентација Србије "измести" из Београда у унутрашњост - то је пун погодак.

Показао је то и случај са тениском репрезентацијом Србије, која ће меч Дејвис купа против Русиј,е у 1. колу Светске групе, играти у Нишу.

Још када је обелодањено да ће и Новак Ђоковић бити део српског тима, није било дилеме - сви по карте!

У Нишу заиста влада тениска "грозница". Редови испред хале "Чаир" су велики о чему сведоче и фотографије.

Многи би да се домогну вредног папира - улазница које коштају 700 динара (за први дан - петак), 500 динара за суботу и 700 динара за недељу, док комплет за сва три дана кошта 1.650 динара.

"Увек се радујем да играм у Дејвис купу, то је посебан осећај када смо сви заједно и кад играмо за нашу земљу. Верујем да ће Ниш бити одличан домаћин, и да ћемо победнички изаћи из сусрета са Русијом", рекао је Новак Ђоковић.

Биће ово и деби Ненада Зимоњића на селекторској клупи. Селектор-играч је за дуел са Русијом одредио ове играче:

Новак Ђоковић, Виктор Троицки и Душан Лајовић, рачуна и на Филипа Крајиновића, док ће он (Зимоњић) играти дубл. Ранији договор је да у Нишу не игра Јанко Типсаревић, који жели да искористи то што је добио специјалне позивнице за три турнира у Јужној Америци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар