Sa aerodroma u halu: Novak trenirao u Čairu!

ON je sleteo! Novak Đoković stigao je u Niš na meč Dejvis kupa protiv Rusije. Ceo Niš hoće da gleda tenisere! Niš je na nogama - traži se karta više za Dejvis kup duel Srbija - Rusija (od 3. do 5. februara). "U najjačem sastavu imamo šansu za pobedu protiv bilo koje selekcije", kaže igrač-selektor Nenad Zimonjić uoči okršaja sa Rusima. 

Tenis 30.01.2017 | 19:40
Sa aerodroma u halu: Novak trenirao u Čairu!
ON je sleteo! Novak Đoković stigao je u Niš na meč Dejvis kupa protiv Rusije.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković stigao je nešto posle podneva u Niš, gde će reprezentacija Srbije od 3. do 5. februara odigrati meč prvog kola Dejvis kupa protiv Rusije.

Đokoviću su po sletanju na niški aerodrom dobrodošlicu prvo poželeli zaposleni u niškoj vazdušnoj luci.

Radnici Aerodroma Konstantin Veliki, uključujući i direktora tog preduzeća Vladicu Đurđanovića, iskoristili su priliku da se već na pisti slikaju sa Đokovićem.

"Dočekasmo Novaka Đokovića", napisali su na Facebook stranici.

Teniska euforija "drma" Nišlije.

Veliki teniski spektakl, duel selekcija Srbije i Rusije u Dejvis kupu (3-5. februar) budi ogromno interesovanje i nema dileme da će "Čair" ove nedelje biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Naravno, sa najvećom pažnjom se iščekuje nastup Novaka Đokovića, koji je propustio poslednju akciju reprezentacije u Nišu, ali je sada stigao u Srbiju spreman i motivisan da nastupi.

Domaći teniseri u ponedeljak su "probali" postavljenu podlogu, a selektor - igrač Nenad Zimonjić zadovoljan je uslovima.

"Tek prvi dan smo trenirali i radili smo na njoj tek nekoliko sati. Biće sigurno malo drugačija kada budu počeli mečevi u petak. Zasad dobro deluje, kako je i planirano", rekao je on posle treninga.

Popularni "Ziki" istakao je da svima u taboru reprezentacije veoma prija što će igrati u "Čairu".

"Nama je, pre svega, veoma drago da smo ponovo u Nišu. Ovde smo imali lepe uspomene kada smo igrali protiv Švedske, hala je bila puna, podrška fenomenalna. Jedina je razlika što će Novak biti sa nama i niška publika nije imala priliku da ga uživo gleda. Verujem da je i on srećan zbog toga, kao i navijači".

O gostujućoj ekipi govori sa povećanim oprezom.

"Ruska reprezentacija izuzetno mlada, kvalitetni igrači, možda nisu toliko poznati široj teniskoj javnosti, ali nama igračima jesu veoma dobro. Čak trojica od njihova četiri igrača dobili su Viktora u poslednjim susretima krajem godine u singlu, što dovoljno govori o kakvim se igračima radi. Kuznjecov je igrao pet setova protiv Nišikorija na Australijan openu, neko je ko može jako dobro da igra protiv bilo kog igrača", rekao je Zimonjić i dodao:

"Imaju dobru reprezentaciju, a nas raduje da smo svi zdravi, spremni, dolazi nam i Novak i mislim da zdravi i u najjačem sastavu imamo šansu za pobedu protiv bilo koje reprezentacije. Tako je i ovog puta i nadam se da ćemo se revanširati Rusiji za poraz iz 2008. godine. Tad smo baš imali pehova sa bolestima, povredama i samo da smo zdravi".

Na pitanje da li će i on nastupiti u subotu, u konkurenciji dublova, nije dao odgovor, već ga je odložio za naredne dane.

"Nije mi ovo debi, jer sam već bio igrač-selektor. Ako to bude najbolje za tim igraću dubl. Videću, na nama je da se maksimalno pripremimo, da spremni dočekamo petak, a onda ćemo videti za subotu što se dubla tiče". 

Ceo Niš hoće da gleda tenisere! Niš je na nogama - traži se karta više za Dejvis kup duel Srbija - Rusija (od 3. do 5. februara).

Kada god se neka reprezentacija Srbije "izmesti" iz Beograda u unutrašnjost - to je pun pogodak.

Pokazao je to i slučaj sa teniskom reprezentacijom Srbije, koja će meč Dejvis kupa protiv Rusij,e u 1. kolu Svetske grupe, igrati u Nišu.

Još kada je obelodanjeno da će i Novak Đoković biti deo srpskog tima, nije bilo dileme - svi po karte!

U Nišu zaista vlada teniska "groznica". Redovi ispred hale "Čair" su veliki o čemu svedoče i fotografije.

Mnogi bi da se domognu vrednog papira - ulaznica koje koštaju 700 dinara (za prvi dan - petak), 500 dinara za subotu i 700 dinara za nedelju, dok komplet za sva tri dana košta 1.650 dinara.

"Uvek se radujem da igram u Dejvis kupu, to je poseban osećaj kada smo svi zajedno i kad igramo za našu zemlju. Verujem da će Niš biti odličan domaćin, i da ćemo pobednički izaći iz susreta sa Rusijom", rekao je Novak Đoković.

Biće ovo i debi Nenada Zimonjića na selektorskoj klupi. Selektor-igrač je za duel sa Rusijom odredio ove igrače:

Novak Đoković, Viktor Troicki i Dušan Lajović, računa i na Filipa Krajinovića, dok će on (Zimonjić) igrati dubl. Raniji dogovor je da u Nišu ne igra Janko Tipsarević, koji želi da iskoristi to što je dobio specijalne pozivnice za tri turnira u Južnoj Americi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar