Божинов: Можда и останем у Партизану!

Ако се то деси - идемо на титулу! Још се ломе копља око статуса бугарског нападача...

Фудбал 31.01.2017 | 11:30
Божинов: Можда и останем у Партизану!
Партизан је отишао на Кипар. Без Валерија Божинова. Партизан ће на Кипру бити јачи Валерија Божинова ако на адресу бугарског нападача до истека зимског прелазног рока не стигне понуда која би задовољила и њега и челнике клуба из Хумске 1, сазнање МОЗЗАРТ Спорт.

Искусни нападач се у понедељак састао са Милошем Вазуром и после разговора са генералним директором Парног ваљка његов статус је постао за нијансу јаснији.

„Писало се и причало свашта минулиох дана. Божа иде, Божа остаје... Да бих прекинуо шпекулације на ту тему, морам да кажем да је једини разлог што нисам отишао на припреме са екипом тај што се прелазни рок завршава у уторак у поноћ , па ћемо заједничким снагам покушати да нађемо најповољније решење за обе стране“, поручио је Божинов у разговору за наш портал.

За то време самостално тренира и чека вести са трансфер пијаце. У игри су Цирих, Трабзон и три кинеска клуба, од којих је један друголигаш Пекинг Ентерпрајз. Захтеви Партизана су јасни: може да оде само уз одговарајуће обештећење, јер му у јуну истиче уговор и ово је последња шанса да клуб заради.

„Још не знам да ли остајем. Та опција, свакако, постоји. Договор са челницима и са тренером Марком Николићем је такав да ако не пронађемо клуб спреман да плати Партизану одређену суму на име обештећења и испуни моје услове - могу да идем. Мислим да је то поштено, јер не би било у реду да тек тамо одем, а да црно-бели не зараде. То не долази у обзир“.

Још један детаљ је желео да нагласи:

„Није тачно да раскидам уговор, као што се негде појавило. Нити да Партизан тера Божинова, зато што ме не воли. У коректним смо односима и врло добро знамо шта желимо“.

С обзиром да се прошле седмице, три дана после екипе, појавио на припремама Партизана у Словенију, јасно је да се исти сценарио може очекивати у случају да не пронађе нови клуб до затварања зимског прелазног рока. Онда би се Валери Божинов придружио тиму који је јуторс стигао у Лимасол, на завршну фазу припрема.

„Божа је играч Партизана и ако остане, обећава Гробарима да идемо на титулу. То дугујем саиграчима, струци, управи и навијачима“, оптимиста је стрелац 23 и асистент за 13 голова на 67 утакмица за црно-беле.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар