Božinov: Možda i ostanem u Partizanu!

Ako se to desi - idemo na titulu! Još se lome koplja oko statusa bugarskog napadača...

Fudbal 31.01.2017 | 11:30
Božinov: Možda i ostanem u Partizanu!
Partizan je otišao na Kipar. Bez Valerija Božinova. Partizan će na Kipru biti jači Valerija Božinova ako na adresu bugarskog napadača do isteka zimskog prelaznog roka ne stigne ponuda koja bi zadovoljila i njega i čelnike kluba iz Humske 1, saznanje MOZZART Sport.

Iskusni napadač se u ponedeljak sastao sa Milošem Vazurom i posle razgovora sa generalnim direktorom Parnog valjka njegov status je postao za nijansu jasniji.

„Pisalo se i pričalo svašta minulioh dana. Boža ide, Boža ostaje... Da bih prekinuo špekulacije na tu temu, moram da kažem da je jedini razlog što nisam otišao na pripreme sa ekipom taj što se prelazni rok završava u utorak u ponoć , pa ćemo zajedničkim snagam pokušati da nađemo najpovoljnije rešenje za obe strane“, poručio je Božinov u razgovoru za naš portal.

Za to vreme samostalno trenira i čeka vesti sa transfer pijace. U igri su Cirih, Trabzon i tri kineska kluba, od kojih je jedan drugoligaš Peking Enterprajz. Zahtevi Partizana su jasni: može da ode samo uz odgovarajuće obeštećenje, jer mu u junu ističe ugovor i ovo je poslednja šansa da klub zaradi.

„Još ne znam da li ostajem. Ta opcija, svakako, postoji. Dogovor sa čelnicima i sa trenerom Markom Nikolićem je takav da ako ne pronađemo klub spreman da plati Partizanu određenu sumu na ime obeštećenja i ispuni moje uslove - mogu da idem. Mislim da je to pošteno, jer ne bi bilo u redu da tek tamo odem, a da crno-beli ne zarade. To ne dolazi u obzir“.

Još jedan detalj je želeo da naglasi:

„Nije tačno da raskidam ugovor, kao što se negde pojavilo. Niti da Partizan tera Božinova, zato što me ne voli. U korektnim smo odnosima i vrlo dobro znamo šta želimo“.

S obzirom da se prošle sedmice, tri dana posle ekipe, pojavio na pripremama Partizana u Sloveniju, jasno je da se isti scenario može očekivati u slučaju da ne pronađe novi klub do zatvaranja zimskog prelaznog roka. Onda bi se Valeri Božinov pridružio timu koji je jutors stigao u Limasol, na završnu fazu priprema.

„Boža je igrač Partizana i ako ostane, obećava Grobarima da idemo na titulu. To dugujem saigračima, struci, upravi i navijačima“, optimista je strelac 23 i asistent za 13 golova na 67 utakmica za crno-bele.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar