Оде још један из Европе у Кину!

Нападач Вотфорда Одион Игало одлази на Далеки исток. Готово! Игалова трећа срећа и трансфер од 24.000.000 евра! Вотфорд продао Нигеријца у најмногољуднију земљу света!

Фудбал 31.01.2017 | 10:00
Оде још један из Европе у Кину!
Још играч који напушта европски фудбал и одлази у Кину!

Коначно - оде и Одион Игало! Нигеријац који је у претходна три прелазна рока био надомак трансфера у Кину најзад ће се преселити у најмногољуднију земљу света. Његов нови клуб је Чангчун Јатаи, који тренутно нема ниједну велику звезду у свом тиму, али је са Вотфордом данас постигао договор о трансферу тешком 24.000.000 евра.

Тренер Стршљенова Валтер Мацари потврдио је у петак да клуб разматра “озбиљну понуду” за нападача и да је договор у начелу постигнут. Сви детаљи данас су и дефинитивно прецизирани, па ће Игало, који није стандардан у дресу Вотфорда ове сезоне променити средину.

Након што је прошле године са 17 погодака украсио повратничку сезону Стршљенова у Премијер лиги, Нигеријац је ове забележио само два наступа. Мацаријев напад појачан је током зиме доласком Маура Заратеа из Фиорентине, као и Мбајеа Нијанга из Милана, што јеИгалу аутоматски отворило могућност да реализује трансфер у клуб на чијој су клупи раније седели Славиша Стојановић, Драгомир Окука и Светозар Шапурић.   

Фудбалер Вотфорда одавно је могао да обезбеди и своје унучиће, али је уместо великог новца остао у Енглеској на Викариџ Роуду у дресу Стршљенова. Сам је у лето 2015. одбио богату понуду Хебеија уз опаску да га кинески фудбал не знаима, а слично је било и прошлог лета када је Вотфорд спустио рампу.

Свен Горан Ериксон и Шангај СИПГ понудили су 40.000.000 евра у јулу прошле године, али је премијерлигаш рекао не и наградио Нигеријца новим петогодишњим уговором у августу.

Ипак, ове зиме је дефинитивно куцнуо час за растанак, а пре Чангчуна, интересовање заИгала показивао је и Шангај Шенгхуа којег са клупе предводи Густаво Појет. И Вест Бромвич Албион је желео Нигеријца, пробао да га узме данас у последњем тренутку на позајмицу уз опцију да га откупе за 17.000.000 на крају сезоне, међутим, Вотфорд је решио да се држи понуде Чангчун Јатаија која је много издашнија.

Он је дошао у Вотфорд 2014. године и претпрошле сезоне је дао значајан допринос уласку клуба у Премијер лигу са 20 голова.

Игало, врло вероватно, неће бити једини који ће напустити Вотфорд до краја зимског прелазног рока. Хал је потврдио да ће довести везисту Адлена Гудеиру, Бирмингем је заинтересован за Џерома Синклера, а десни бек, Еквадорац Хуан Карлос Паредес је на мети грчког Олимпијакоса.

Вотфорд је 14. на табели Премијер лиге са 24 бода из 22 утакмице.   

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар