Ode još jedan iz Evrope u Kinu!

Napadač Votforda Odion Igalo odlazi na Daleki istok. Gotovo! Igalova treća sreća i transfer od 24.000.000 evra! Votford prodao Nigerijca u najmnogoljudniju zemlju sveta!

Fudbal 31.01.2017 | 10:00
Ode još jedan iz Evrope u Kinu!
Još igrač koji napušta evropski fudbal i odlazi u Kinu!

Konačno - ode i Odion Igalo! Nigerijac koji je u prethodna tri prelazna roka bio nadomak transfera u Kinu najzad će se preseliti u najmnogoljudniju zemlju sveta. Njegov novi klub je Čangčun Jatai, koji trenutno nema nijednu veliku zvezdu u svom timu, ali je sa Votfordom danas postigao dogovor o transferu teškom 24.000.000 evra.

Trener Stršljenova Valter Macari potvrdio je u petak da klub razmatra “ozbiljnu ponudu” za napadača i da je dogovor u načelu postignut. Svi detalji danas su i definitivno precizirani, pa će Igalo, koji nije standardan u dresu Votforda ove sezone promeniti sredinu.

Nakon što je prošle godine sa 17 pogodaka ukrasio povratničku sezonu Stršljenova u Premijer ligi, Nigerijac je ove zabeležio samo dva nastupa. Macarijev napad pojačan je tokom zime dolaskom Maura Zaratea iz Fiorentine, kao i Mbajea Nijanga iz Milana, što jeIgalu automatski otvorilo mogućnost da realizuje transfer u klub na čijoj su klupi ranije sedeli Slaviša Stojanović, Dragomir Okuka i Svetozar Šapurić.   

Fudbaler Votforda odavno je mogao da obezbedi i svoje unučiće, ali je umesto velikog novca ostao u Engleskoj na Vikaridž Roudu u dresu Stršljenova. Sam je u leto 2015. odbio bogatu ponudu Hebeija uz opasku da ga kineski fudbal ne znaima, a slično je bilo i prošlog leta kada je Votford spustio rampu.

Sven Goran Erikson i Šangaj SIPG ponudili su 40.000.000 evra u julu prošle godine, ali je premijerligaš rekao ne i nagradio Nigerijca novim petogodišnjim ugovorom u avgustu.

Ipak, ove zime je definitivno kucnuo čas za rastanak, a pre Čangčuna, interesovanje zaIgala pokazivao je i Šangaj Šenghua kojeg sa klupe predvodi Gustavo Pojet. I Vest Bromvič Albion je želeo Nigerijca, probao da ga uzme danas u poslednjem trenutku na pozajmicu uz opciju da ga otkupe za 17.000.000 na kraju sezone, međutim, Votford je rešio da se drži ponude Čangčun Jataija koja je mnogo izdašnija.

On je došao u Votford 2014. godine i pretprošle sezone je dao značajan doprinos ulasku kluba u Premijer ligu sa 20 golova.

Igalo, vrlo verovatno, neće biti jedini koji će napustiti Votford do kraja zimskog prelaznog roka. Hal je potvrdio da će dovesti vezistu Adlena Gudeiru, Birmingem je zainteresovan za Džeroma Sinklera, a desni bek, Ekvadorac Huan Karlos Paredes je na meti grčkog Olimpijakosa.

Votford je 14. na tabeli Premijer lige sa 24 boda iz 22 utakmice.   

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar