Вест Хем: Паје није показао поштовање!

Фудбалски клуб Вест Хем оптужио је Димитрија Пајеа за "недостатак посвећености и поштовања", након што се Француз вратио у Олимпик из Марсеја.

Фудбал 01.02.2017 | 09:00
Вест Хем: Паје није показао поштовање!
Паје је потписао уговор на четири и по године са Олимпиком, неколико недеља пошто је обавестио тренера Вест Хема Славена Билића да жели да напусти лондонски клуб.

Управа Вест Хема је у саопштењу навела да није морала да прода Пајеа, а копредседник Дејвид Саливен рекао је да је желео да фудбалер остане, како би од њега направио пример.

Саливен је додао да је Билић одобрио продају Пајеа, "у интересу јединства у екипи".

"Клуб изражава разочарање што Димитри Паје није показао посвећеност и поштовање Вест Хему, које су му клуб и навијачи показали, посебно прошле године, када је са њим потписан уносан нови уговор. Желим да буде јасно да нисмо имали финансијске потребе да продајемо наше најбоље играче и да је одлука о његовом одласку у складу са жељама тренера", навео је Саливен у саопштењу.

"Да будем искрен, чланови управе и ја смо желели да Паје остане, како бисмо направили пример од њега, да ниједан играч није већи од клуба. Уверен сам да смо квалитетним играчима које смо довели у јануару појачали екипу", додао је он.

Паје је у јуну 2015. године из Олимпика за 10,7 милиона фунти прешао у Вест Хем, са којим је прошлог фебруара потписао нови уговор на пет и по година.

Он је у првој сезони постигао 12 голова и био је номинован за најбољег играча године. Током прошле сезоне Вест Хем је победио у 50 одсто утакмица када је Паје био у саставу, а пропустио је осам утакмица.

Паје је приказао добре партије на Европском првенству прошлог лета, када је са Француском изгубио у финалу од Португала.

Он је ове сезоне постигао три гола, а почетком месеца рекао је да не жели више да игра за клуб. Пре него што га је продао, Вест Хем је одбио две понуде Олимпика.

Током јануарског прелазног рока Вест Хем је довео Роберта Снодграса из Хала и Жозеа Фонтеа из Саутемптона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар