Vest Hem: Paje nije pokazao poštovanje!

Fudbalski klub Vest Hem optužio je Dimitrija Pajea za "nedostatak posvećenosti i poštovanja", nakon što se Francuz vratio u Olimpik iz Marseja.

Fudbal 01.02.2017 | 09:00
Vest Hem: Paje nije pokazao poštovanje!
Paje je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Olimpikom, nekoliko nedelja pošto je obavestio trenera Vest Hema Slavena Bilića da želi da napusti londonski klub.

Uprava Vest Hema je u saopštenju navela da nije morala da proda Pajea, a kopredsednik Dejvid Saliven rekao je da je želeo da fudbaler ostane, kako bi od njega napravio primer.

Saliven je dodao da je Bilić odobrio prodaju Pajea, "u interesu jedinstva u ekipi".

"Klub izražava razočaranje što Dimitri Paje nije pokazao posvećenost i poštovanje Vest Hemu, koje su mu klub i navijači pokazali, posebno prošle godine, kada je sa njim potpisan unosan novi ugovor. Želim da bude jasno da nismo imali finansijske potrebe da prodajemo naše najbolje igrače i da je odluka o njegovom odlasku u skladu sa željama trenera", naveo je Saliven u saopštenju.

"Da budem iskren, članovi uprave i ja smo želeli da Paje ostane, kako bismo napravili primer od njega, da nijedan igrač nije veći od kluba. Uveren sam da smo kvalitetnim igračima koje smo doveli u januaru pojačali ekipu", dodao je on.

Paje je u junu 2015. godine iz Olimpika za 10,7 miliona funti prešao u Vest Hem, sa kojim je prošlog februara potpisao novi ugovor na pet i po godina.

On je u prvoj sezoni postigao 12 golova i bio je nominovan za najboljeg igrača godine. Tokom prošle sezone Vest Hem je pobedio u 50 odsto utakmica kada je Paje bio u sastavu, a propustio je osam utakmica.

Paje je prikazao dobre partije na Evropskom prvenstvu prošlog leta, kada je sa Francuskom izgubio u finalu od Portugala.

On je ove sezone postigao tri gola, a početkom meseca rekao je da ne želi više da igra za klub. Pre nego što ga je prodao, Vest Hem je odbio dve ponude Olimpika.

Tokom januarskog prelaznog roka Vest Hem je doveo Roberta Snodgrasa iz Hala i Žozea Fontea iz Sautemptona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar