Како ИД поздравља Трампову одлуку

Медији и друштвене мреже повезане са терористичким групама поздрављају Трампову одлуку да забрани улазак у САД држављанима неколико муслиманских земаља.

Свијет 30.01.2017 | 16:38
Како ИД поздравља Трампову одлуку
Како наводе, тиме је испуњено предвиђање лидера Ал Каиде да ће се “Запад на крају окренути против муслиманских грађана“.

Осим тога, наводи се и да је Трампова одлука "доказ да су САД у рату против ислама“, пише Индепендент.

Администрација новог председника САД Доналда Трампа донела је одлуку да привремено забрани приступ грађанима из седам земаља у којима већину чине муслимани (Иран, Ирак, Либија, Сирија, Сомалија, Судан, Јемен и Сирија).

Медији блиски исламској држави ту одлуку су описали као “благослов“, понављајући и како је америчка инвазија на Ирак 2003. године „инвазија благослова“.

Један од корисника друштвених мрежа је Трампову одлуку назвао „најбољом одлуком за ислам“, надајући се да ће привући Американце муслиманске вероисповести да се боре за своје циљеве.

Такође, неколико постова на друштвеним мрежама цитира речи Анвара ал Авлакија – лидера Ал Каиде убијеног у Јемену 2011. године који је рођен у САД – да ће се „Запад на крају окренути против муслиманских грађана“.

Током викенда на аеродромима у САД, али и широм света, настала је општа конфузија након Трампове одлуке о томе да ли је онима са важећим визама и зеленим картама дозвољено да уђу у САД.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар