Kako ID pozdravlja Trampovu odluku

Mediji i društvene mreže povezane sa terorističkim grupama pozdravljaju Trampovu odluku da zabrani ulazak u SAD državljanima nekoliko muslimanskih zemalja.

Svijet 30.01.2017 | 16:38
Kako ID pozdravlja Trampovu odluku
Kako navode, time je ispunjeno predviđanje lidera Al Kaide da će se “Zapad na kraju okrenuti protiv muslimanskih građana“.

Osim toga, navodi se i da je Trampova odluka "dokaz da su SAD u ratu protiv islama“, piše Independent.

Administracija novog predsednika SAD Donalda Trampa donela je odluku da privremeno zabrani pristup građanima iz sedam zemalja u kojima većinu čine muslimani (Iran, Irak, Libija, Sirija, Somalija, Sudan, Jemen i Sirija).

Mediji bliski islamskoj državi tu odluku su opisali kao “blagoslov“, ponavljajući i kako je američka invazija na Irak 2003. godine „invazija blagoslova“.

Jedan od korisnika društvenih mreža je Trampovu odluku nazvao „najboljom odlukom za islam“, nadajući se da će privući Amerikance muslimanske veroispovesti da se bore za svoje ciljeve.

Takođe, nekoliko postova na društvenim mrežama citira reči Anvara al Avlakija – lidera Al Kaide ubijenog u Jemenu 2011. godine koji je rođen u SAD – da će se „Zapad na kraju okrenuti protiv muslimanskih građana“.

Tokom vikenda na aerodromima u SAD, ali i širom sveta, nastala je opšta konfuzija nakon Trampove odluke o tome da li je onima sa važećim vizama i zelenim kartama dozvoljeno da uđu u SAD.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar