У Тузли и Лукавцу "епизода узбуне"

Министарство просторног уређења и заштите околине Тузланског кантона је, на основу података Система за праћење квалитета ваздуха по загађујућој материји сумпор-диоксида, прогласило "епизоду узбуне" на подручју града Тузле и општине Лукавац.

Босна и Херцеговина 30.01.2017 | 13:49
У Тузли и Лукавцу "епизода узбуне"
Грађанима се не препоручује дужи боравак на отвореном, а уколико је кретање напољу неопходно потребно је дисање искључиво на нос, те коришћење заштите у виду шала или мараме за прекривање уста и носа.

Препоруке се односе на све грађане, а посебно на децу, ризичне групе становништва као што су труднице, старије и особе са хроничним болестима респираторних органа и обољенима срца.

Ресорно министарство апелује на смањење коришћења аутомобила и упозорава да је кажњиво свако спаљивање отпада у домаћинствима, наведено је данас на порталу Владе Тузланског кантона.

Позивају се и правна лица, власници или корисници котловница и ложишта да предузму све техничке мере да би се смањиле емисије у ваздуху, укључујући коришћење и других еколошких прихватљивих енергената, те чишћење димњака.

Ресорно министарство обавестило је службе цивилне заштите о проглашењу "епизоде узбуне" да могу предузети мере забране кретања моторних возила укупне тежине више од 3,5 тона у одређеном времену на одређеном простору, обустављања наставе у школама, као и друге мере које ће допринети смањењу загађености ваздуха.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

yугословен

30.01.2017 12:57

ВЈЕРУЈТЕ МИ НИЈЕ ТАКО СТАЊЕ СИНОЦ САМ БИО У ДОБОЈУ И ВРАТИО СЕ ОКО ПОНОЦИ ЕВО И ЈУТРОС СУНЦЕ СИЈА МАЛО ХЛАДНО АЛИ НЕМА ЗАГАДЈЕЊА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2017 06:13

Ниси у праву ,стање ако није и горе. Гдје је Добој а гдје је Тузла. Само ме највисе љути кад видим да казу како аута су највеци загадјиваци. Па возе се аута као и у Европи има и пар голфова ал то је кап воде у мору. Па не мозес увести ауто ако није еуро4. О цему они. Него нека смање цијене сртује и нека народ и струју користи и нека види ста све народ лози па то је за неповјеровати. Нека свима од фабрика па до домацинстава нареде да стављају филтере на димњаке и контроле ко га нема требају бити казне као за покусај убиства или убиство. Нека се једном дозову памети.

Name

Хиперион

30.01.2017 13:12

Обрнута еволуција развијајмо шкрге

ОДГОВОРИТЕ