ДК: Уморни Надал не игра против Хрватске!

Рафаел Надал неће наступити за селекцију Шпаније у првој рунди Светске групе Дејвис купа против Хрватске. Хрвате баш неће... Стигле нове лоше вести! Навијачи у Осијеку, који су очајни што ће на мечу Дејвис купа против Шпаније гледати "резервни" састав Хрватске, сазнали да у њихову домовину неће допутовати ни прва звезда ривала - Рафаел Надал.

Тенис 01.02.2017 | 12:15
ДК: Уморни Надал не игра против Хрватске!
Шпанци гостују у Осијеку предстојећег викенда, а Надал је одустао од наступа због умора.

Он је у недељу изгубио финале Аустралијан опена у пет сетова од Роџера Федерера.

"Значајно се заморио у протеклих месец дана. Потребно му је време да се опорави, сигуран сам да ће бити с нама у следећој рунди", рекао је селекторка ДК тима Шпаније Кончита Мартинес.

Уместо Надала у тим је накнадно позван Фелисијано Лопес, а уз њега против Хрватске ће 3-5. фебруара играти још Роберто Баутиста Агут, Пабло Карењо Буста и Марк Лопес.

Хрватска публика негодовала је последњих дана што ће на мечу Дејвис купа против Шпаније у Осијеку гледати "другоразредни" тим, а онда је стигао још један ударац.

У Осијеку ће од 3. до 5. фебруара уместо стандардних чланова репрезентације Марина Чилића (отказао због умора), Борне Ћорића (у лошим односима са селектором) и Ивана Додига (предност дао наступима на турнирима) навијати за Франка Шкугора, Николу Мектића, Анту Павића и Марина Драгању, које је селектор Жељко Крајан позвао на дуел против Шпаније у првом колу Светске групе Дејвис купа.

Хрватски медији преносе да су навијачи разочарани јер од најављиваног спектакла неће видети ни "с", а четири дана уочи меча јасно је да ни на супротној страни неће играти највећа звезда.

Рафаел Надал, који је у недељу одиграо маратонски дуел у финалу Аустралијан Опена, у којем је поражен од Роџера Федерера,отказао је наступ селекторки Шпаније Кончити Мартинез.

"Рафа се веома 'истрошио' током претходних месец дана и потребно му је да се одмори у наредном периоду. Он неће наступати на мечу против Хрватске, али сам сигурна да ће бити уз тим у наредним мечевима репрезентације", саопштила је Кончита Мартинез.

Она је као замену за шестог играча на АТП листи позвала Фелисијана Лопеза (33. играч света у синглу, 12. у дублу), који ће наступати у Осијеку заједно са Робертом Баутистом Ахутом (16. у синглу на АТП листи), Паблом Кареном Бустом (26. у синглу, 17. у дублу) и Марком Лопезом (10. у дублу).

Хрвати су прошле сезоне играли у финалу Дејвис купа, али их је у борби за "салатару" у Загребу победила Аргентина, која је тако стигла до првог трофеја у том такмичењу. После разочаравајућег пораза (2:3), брзо је почело да "пуца по шавовима", јер су све ружне ствари испливале у јавност, па је постало јасно да ће Хрвати тешко моћи да "скрпе" селекцију за наредни циклус.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар