DK: Umorni Nadal ne igra protiv Hrvatske!

Rafael Nadal neće nastupiti za selekciju Španije u prvoj rundi Svetske grupe Dejvis kupa protiv Hrvatske. Hrvate baš neće... Stigle nove loše vesti! Navijači u Osijeku, koji su očajni što će na meču Dejvis kupa protiv Španije gledati "rezervni" sastav Hrvatske, saznali da u njihovu domovinu neće doputovati ni prva zvezda rivala - Rafael Nadal.

Tenis 01.02.2017 | 12:15
DK: Umorni Nadal ne igra protiv Hrvatske!
Španci gostuju u Osijeku predstojećeg vikenda, a Nadal je odustao od nastupa zbog umora.

On je u nedelju izgubio finale Australijan opena u pet setova od Rodžera Federera.

"Značajno se zamorio u proteklih mesec dana. Potrebno mu je vreme da se oporavi, siguran sam da će biti s nama u sledećoj rundi", rekao je selektorka DK tima Španije Končita Martines.

Umesto Nadala u tim je naknadno pozvan Felisijano Lopes, a uz njega protiv Hrvatske će 3-5. februara igrati još Roberto Bautista Agut, Pablo Karenjo Busta i Mark Lopes.

Hrvatska publika negodovala je poslednjih dana što će na meču Dejvis kupa protiv Španije u Osijeku gledati "drugorazredni" tim, a onda je stigao još jedan udarac.

U Osijeku će od 3. do 5. februara umesto standardnih članova reprezentacije Marina Čilića (otkazao zbog umora), Borne Ćorića (u lošim odnosima sa selektorom) i Ivana Dodiga (prednost dao nastupima na turnirima) navijati za Franka Škugora, Nikolu Mektića, Antu Pavića i Marina Draganju, koje je selektor Željko Krajan pozvao na duel protiv Španije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Hrvatski mediji prenose da su navijači razočarani jer od najavljivanog spektakla neće videti ni "s", a četiri dana uoči meča jasno je da ni na suprotnoj strani neće igrati najveća zvezda.

Rafael Nadal, koji je u nedelju odigrao maratonski duel u finalu Australijan Opena, u kojem je poražen od Rodžera Federera,otkazao je nastup selektorki Španije Končiti Martinez.

"Rafa se veoma 'istrošio' tokom prethodnih mesec dana i potrebno mu je da se odmori u narednom periodu. On neće nastupati na meču protiv Hrvatske, ali sam sigurna da će biti uz tim u narednim mečevima reprezentacije", saopštila je Končita Martinez.

Ona je kao zamenu za šestog igrača na ATP listi pozvala Felisijana Lopeza (33. igrač sveta u singlu, 12. u dublu), koji će nastupati u Osijeku zajedno sa Robertom Bautistom Ahutom (16. u singlu na ATP listi), Pablom Karenom Bustom (26. u singlu, 17. u dublu) i Markom Lopezom (10. u dublu).

Hrvati su prošle sezone igrali u finalu Dejvis kupa, ali ih je u borbi za "salataru" u Zagrebu pobedila Argentina, koja je tako stigla do prvog trofeja u tom takmičenju. Posle razočaravajućeg poraza (2:3), brzo je počelo da "puca po šavovima", jer su sve ružne stvari isplivale u javnost, pa je postalo jasno da će Hrvati teško moći da "skrpe" selekciju za naredni ciklus.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar