Сјећања - видео... На данашњи дан: Дан кад је Милано упознао најбољи бековски пар Европе...

Мало је било и Ривиних 29...

Кошарка 30.01.2017 | 21:20
Сјећања - видео... На данашњи дан: Дан кад је Милано упознао најбољи бековски пар Европе...
Била је то сезона у којој је славна генерација Партизана исписала најважнију страницу у историји црно-белих. Већ се у јануару 1992. наслућивало да Партизан може да направи нешто велико, а претпоследњи дан првог месеца у години то је и наговестио.
Кошакаршки писмена, али помало размажена миланска публика имала је част да на делу види најбољи бековски пар Европе у то време. И заиста, тако су играли у Милану сјајни Александар Ђорђевић и Предраг Даниловић.

Први је убацио 23, а други 21 поен и малтене су пола посла одрадили сами. Ону другу половину маестрално су одиграли играчи који су деловали више из сенке те сезоне. Влада Драгутиновић је постигао 14 поена, а Славиша Копривица додао још 12 и "дописао" седам ухваћених лопти. Код Филипса је стандардно добар био легендарни Антонело Рива, али ни његових 29 кошева нису били довољни да се заустави екипа тада голобрадог тренера Жељка Обрадовића.

То је била само једна од три победе које су београдски црно-бели, тада изгнаници из шпанске Фуенлабраде, забележили против великана из Милана. Она најважнија, наравно, дошла је тек касније у полуфиналу завршног турнира у Истанбулу...

ФИЛИПС МИЛАНО – ПАРТИЗАН 89:94 (36:44)

Хала: Медиоланум.
Гледалаца: 6.500.
Судије: Костас Ригас (Грчка) и Хуан Митана (Шпанија).

ФИЛИПС: Блази 6, Питис 10, Амбраса, Роџерс 12, Докинс 16, Рива 29, Песина 2, Монтеки 11, Балди 3.

ПАРТИЗАН: Ђорђевић 23, Даниловић 21, Лончар 5, Стевановић 8, Шарић 2, Шилобад 5, Копривица 12, Драгутиновић 14, Накић 4.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар