Sjećanja - video... Na današnji dan: Dan kad je Milano upoznao najbolji bekovski par Evrope...

Malo je bilo i Rivinih 29...

Košarka 30.01.2017 | 21:20
Sjećanja - video... Na današnji dan: Dan kad je Milano upoznao najbolji bekovski par Evrope...
Bila je to sezona u kojoj je slavna generacija Partizana ispisala najvažniju stranicu u istoriji crno-belih. Već se u januaru 1992. naslućivalo da Partizan može da napravi nešto veliko, a pretposlednji dan prvog meseca u godini to je i nagovestio.
Košakarški pismena, ali pomalo razmažena milanska publika imala je čast da na delu vidi najbolji bekovski par Evrope u to vreme. I zaista, tako su igrali u Milanu sjajni Aleksandar Đorđević i Predrag Danilović.

Prvi je ubacio 23, a drugi 21 poen i maltene su pola posla odradili sami. Onu drugu polovinu maestralno su odigrali igrači koji su delovali više iz senke te sezone. Vlada Dragutinović je postigao 14 poena, a Slaviša Koprivica dodao još 12 i "dopisao" sedam uhvaćenih lopti. Kod Filipsa je standardno dobar bio legendarni Antonelo Riva, ali ni njegovih 29 koševa nisu bili dovoljni da se zaustavi ekipa tada golobradog trenera Željka Obradovića.

To je bila samo jedna od tri pobede koje su beogradski crno-beli, tada izgnanici iz španske Fuenlabrade, zabeležili protiv velikana iz Milana. Ona najvažnija, naravno, došla je tek kasnije u polufinalu završnog turnira u Istanbulu...

FILIPS MILANO – PARTIZAN 89:94 (36:44)

Hala: Mediolanum.
Gledalaca: 6.500.
Sudije: Kostas Rigas (Grčka) i Huan Mitana (Španija).

FILIPS: Blazi 6, Pitis 10, Ambrasa, Rodžers 12, Dokins 16, Riva 29, Pesina 2, Monteki 11, Baldi 3.

PARTIZAN: Đorđević 23, Danilović 21, Lončar 5, Stevanović 8, Šarić 2, Šilobad 5, Koprivica 12, Dragutinović 14, Nakić 4.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar