"Добродошао кући, Паје"!

Димитри Паје се вратио у свој Марсеј после праве побуне у Вест Хему и бежаније из Лондона. "Димитри, вратио си се кући! Ово је почетак пројекта 'Олимпик шампион'", објавио Марсеј. Најскупљи играч у историји Марсеља! Фотка која се чекала недељама на југу Француске...

Фудбал 30.01.2017 | 15:00
"Добродошао кући, Паје"!
Највећа трансфер сага овог јануара је окончана! Марсељ је и званично потврдио долазак Димирија Пајеа. Француски везиста је касно синоћ потписао уговор на четири и по године са клубом са Велодрома.

Пре скоро 20 дана је пукло на релацији Вест Хем - Димитри Паје и од тада је трајала клацкалица око његовог трансфера јер је свим силама желео да се врати у Марсељ што је енглески клуб одбијао. После вишенедељних преговора и неколико одбијених понуда, Марсељ је јуче коначно постигао коначни договор са Вест Хемом. Паје је већ тада допутовао у највећу медитеранску луку и чекао је зелено светло са Острва.

После једне и по године, Димитри Паје се вратио у Олимпик из Марсеја, а тај клуб је "на сва звона" објавио да је трансфер коначно готов.

Насмејани Димитри Паје (у марту ће напунити 30 година) у недељу касно увече потписао четвороипогодишњи уговор са Марсејом.

"Јуна 2015. године објавили смо тужну вест да нас је напустио Димитри Паје и да је отишао у Вест Хем. У Лондону је брзо освојио срца саиграча и навијача. Премијер лига је брзо 'пала' пред шармом француског виртуоза, а игре у Енглеској су 'натерале' селектира француске репрезентације Дидијеа Дешана да га уврсти у национални тим где је постао кључни играч", пише на сајту Олимпика из Марсеја.

Подсећа се на детаљ са Европског првенства 2016. године.

"Током ЕУРО 2016, носио је француски тим, а у мечу групне фазе против Албаније на стадиону Велодром, када је постигао гол, показао је на траву и повикао: 'Ово је мој дом'".

Уз поруке добродошлице, Марсеј је посебно нагласио да је Паје могао да оде било где, али да је одлучио да "послуша срце" и врати се у свој клуб, свој дом.

Пајеов потпис на уговор, Олимпик из Марсеја је прогласио и за почетак пројекта "Олимпик шампион".

Вест Хем је јуче пристао на понуду Марсеља вредну 25.000.000 фунти што је у преводу 30.000.000 евра, а Французи ће Енглезима исплатити и одређене бонусе у зависности од Пајеовог учинка. Играч је парафирао на четири и по године, а зарађиваће 7.000.000 евра по сезони.

Паје је инсистирао на трансферу из породичних и приватних разлога јер је претходних месеци често путовао на југ Француске и није му се допадао живот у Лондону, а супруга је била та која је инсистирала на повратку у Марсељ. Битну улогу је одиграо и Патрис Евра који је два месеца био у контакту са Пајеом и договорали су се да заједно наставе каријеру на Велодрому.  

Играч ће данас и званично бити промовисан у Марсељу као најскупљи играч у иртосији Марсеља пошто је срушио рекорд Луча Гонзалеса који је пре седам година плаћен 19.000.000 евра. 

ВЕСТ ХЕМ ЗАРАДИО 17 МИЛИОНА ЕВРА

Вест Хем је Пајеа платио 13 милиона евра, а сада га је продао за 30 милиона евра.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар