"Dobrodošao kući, Paje"!

Dimitri Paje se vratio u svoj Marsej posle prave pobune u Vest Hemu i bežanije iz Londona. "Dimitri, vratio si se kući! Ovo je početak projekta 'Olimpik šampion'", objavio Marsej. Najskuplji igrač u istoriji Marselja! Fotka koja se čekala nedeljama na jugu Francuske...

Fudbal 30.01.2017 | 15:00
"Dobrodošao kući, Paje"!
Najveća transfer saga ovog januara je okončana! Marselj je i zvanično potvrdio dolazak Dimirija Pajea. Francuski vezista je kasno sinoć potpisao ugovor na četiri i po godine sa klubom sa Velodroma.

Pre skoro 20 dana je puklo na relaciji Vest Hem - Dimitri Paje i od tada je trajala klackalica oko njegovog transfera jer je svim silama želeo da se vrati u Marselj što je engleski klub odbijao. Posle višenedeljnih pregovora i nekoliko odbijenih ponuda, Marselj je juče konačno postigao konačni dogovor sa Vest Hemom. Paje je već tada doputovao u najveću mediteransku luku i čekao je zeleno svetlo sa Ostrva.

Posle jedne i po godine, Dimitri Paje se vratio u Olimpik iz Marseja, a taj klub je "na sva zvona" objavio da je transfer konačno gotov.

Nasmejani Dimitri Paje (u martu će napuniti 30 godina) u nedelju kasno uveče potpisao četvoroipogodišnji ugovor sa Marsejom.

"Juna 2015. godine objavili smo tužnu vest da nas je napustio Dimitri Paje i da je otišao u Vest Hem. U Londonu je brzo osvojio srca saigrača i navijača. Premijer liga je brzo 'pala' pred šarmom francuskog virtuoza, a igre u Engleskoj su 'naterale' selektira francuske reprezentacije Didijea Dešana da ga uvrsti u nacionalni tim gde je postao ključni igrač", piše na sajtu Olimpika iz Marseja.

Podseća se na detalj sa Evropskog prvenstva 2016. godine.

"Tokom EURO 2016, nosio je francuski tim, a u meču grupne faze protiv Albanije na stadionu Velodrom, kada je postigao gol, pokazao je na travu i povikao: 'Ovo je moj dom'".

Uz poruke dobrodošlice, Marsej je posebno naglasio da je Paje mogao da ode bilo gde, ali da je odlučio da "posluša srce" i vrati se u svoj klub, svoj dom.

Pajeov potpis na ugovor, Olimpik iz Marseja je proglasio i za početak projekta "Olimpik šampion".

Vest Hem je juče pristao na ponudu Marselja vrednu 25.000.000 funti što je u prevodu 30.000.000 evra, a Francuzi će Englezima isplatiti i određene bonuse u zavisnosti od Pajeovog učinka. Igrač je parafirao na četiri i po godine, a zarađivaće 7.000.000 evra po sezoni.

Paje je insistirao na transferu iz porodičnih i privatnih razloga jer je prethodnih meseci često putovao na jug Francuske i nije mu se dopadao život u Londonu, a supruga je bila ta koja je insistirala na povratku u Marselj. Bitnu ulogu je odigrao i Patris Evra koji je dva meseca bio u kontaktu sa Pajeom i dogovorali su se da zajedno nastave karijeru na Velodromu.  

Igrač će danas i zvanično biti promovisan u Marselju kao najskuplji igrač u irtosiji Marselja pošto je srušio rekord Luča Gonzalesa koji je pre sedam godina plaćen 19.000.000 evra. 

VEST HEM ZARADIO 17 MILIONA EVRA

Vest Hem je Pajea platio 13 miliona evra, a sada ga je prodao za 30 miliona evra.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar