Кијеза и Симеоне стријелци, а није 2001. година! Шта је то?!

Синови легендарних фудбалера Енрика Кијезе и Дијега Симеона су сада "младе звезде" Фиорентине и Ђенове. Њихови очеви су играли један против другог 2001. године, а њихови синови 16 година касније.

Фудбал 30.01.2017 | 14:00
Кијеза и Симеоне стријелци, а није 2001. година! Шта је то?!
На мечу италијанског првенства стрелци Симеоне и Кијеза, а није 2001. година!

Синови легендарних Енрика Кијезе и Дијега Симеонеа, Федерико и Ђовани, постигли су три од шест голова на фантастичном овонедељном мечу Фиорентине и Ђенове (3:3), и још једном показали о каквим се талентима ради.

Могу ли да засене и славне очеве?

Јуче јесу...

"Виола" је данас повела сјајним голом Јосипа Иличића, а Кијеза је дуплирао ту предност у 50. минуту. Тражио је лопту на ивици казненог, сачекао пас Калинића, а потом једним додиром створио предност у односу на чувара и савладао Ламану.

Тада на сцену ступа "Чолито" Симеоне.

Прво је реаговао добро на пас Адела Тарабта са леве стране, а онда је стигло и брзо изједначење преко Хиљемарка. Калинић је већ три минута касније донео ново вођство домаћима, а због играња руком Фернанда Бернардескија, још једног талентав Фиорентине, одлучивао је Ђовани.

Симеоне је био прецизан са "беле тачке" и тако постигао свој десети гол у Серији А.

Шта је посебно занимљиво у целој причи?

Њихови очеви су пре 16 година одмерили снаге у Серији А – један у дресу Лација (Симеоне), а други у дресу Фиорентине (Кијеза).

Био је то 10. јун 2001. године, пред 40.000 навијача на "Олимпику" који су бесни на управу Лација, и то су видно показали звиждуцима на почетку меча, због продаје Павела Недведа у Јувентус, односно Хуана Себастијана Верона у Манчестер јунајтед.

Без обзира на незадовољство које је "куљало", домаћи су лако добили меч резултатом 3:0!

Пијерини је савладао сопственог голмана у 34. минуту, а до полувремена је Ернан Креспо дуплирао предност. У наставку су заиграли Дијего Симеоне и Енрико Кијеза, а "лацијали" су постигли још један погодак преко Негра.



ЛАЦИО (4-4-2): Перуци, Негро, Неста, Михајловић (Панкаро), Фавали, Поборски (Готарди), Д. Бађо, Верон (Симеоне), Недвед, Креспо и К. Лопез.

Тренер: Дино Зоф!

ФИОРЕНТИНА (4-4-1-1): Таљатела, Морети, Пјерини, Адани, Бартолући (Кијеза), Брешан, Ди Ливио (Руи Кошта), Аморосо, Масаро (Амарал), Нуно Гомеш.

Тренер: Роберто Манћини!

Златно доба Калча, далеко боље од данашњих време на "чизми".

У наредној сезони Лацио и Фиорентина су се састали још два пута, али два играча нису наступила на тим мечевима. Кијеза је постигао пет голова у првих пет кола, а онда доживео тешку повреду лигамената колена која га је одвојила ван терена до краја сезоне, а "Виола" без њега није успела да извуче опстанак.

У сезони 2002/03, Кијеза је потписао за Лацио, придружио се Симеонеу, па да ли ће и њихови синови једнога дана бити саиграчи?

Можда баш код Симеонеа старијег у тиму...Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар