Kijeza i Simeone strijelci, a nije 2001. godina! Šta je to?!

Sinovi legendarnih fudbalera Enrika Kijeze i Dijega Simeona su sada "mlade zvezde" Fiorentine i Đenove. Njihovi očevi su igrali jedan protiv drugog 2001. godine, a njihovi sinovi 16 godina kasnije.

Fudbal 30.01.2017 | 14:00
Kijeza i Simeone strijelci, a nije 2001. godina! Šta je to?!
Na meču italijanskog prvenstva strelci Simeone i Kijeza, a nije 2001. godina!

Sinovi legendarnih Enrika Kijeze i Dijega Simeonea, Federiko i Đovani, postigli su tri od šest golova na fantastičnom ovonedeljnom meču Fiorentine i Đenove (3:3), i još jednom pokazali o kakvim se talentima radi.

Mogu li da zasene i slavne očeve?

Juče jesu...

"Viola" je danas povela sjajnim golom Josipa Iličića, a Kijeza je duplirao tu prednost u 50. minutu. Tražio je loptu na ivici kaznenog, sačekao pas Kalinića, a potom jednim dodirom stvorio prednost u odnosu na čuvara i savladao Lamanu.

Tada na scenu stupa "Čolito" Simeone.

Prvo je reagovao dobro na pas Adela Tarabta sa leve strane, a onda je stiglo i brzo izjednačenje preko Hiljemarka. Kalinić je već tri minuta kasnije doneo novo vođstvo domaćima, a zbog igranja rukom Fernanda Bernardeskija, još jednog talentav Fiorentine, odlučivao je Đovani.

Simeone je bio precizan sa "bele tačke" i tako postigao svoj deseti gol u Seriji A.

Šta je posebno zanimljivo u celoj priči?

Njihovi očevi su pre 16 godina odmerili snage u Seriji A – jedan u dresu Lacija (Simeone), a drugi u dresu Fiorentine (Kijeza).

Bio je to 10. jun 2001. godine, pred 40.000 navijača na "Olimpiku" koji su besni na upravu Lacija, i to su vidno pokazali zvižducima na početku meča, zbog prodaje Pavela Nedveda u Juventus, odnosno Huana Sebastijana Verona u Mančester junajted.

Bez obzira na nezadovoljstvo koje je "kuljalo", domaći su lako dobili meč rezultatom 3:0!

Pijerini je savladao sopstvenog golmana u 34. minutu, a do poluvremena je Ernan Krespo duplirao prednost. U nastavku su zaigrali Dijego Simeone i Enriko Kijeza, a "lacijali" su postigli još jedan pogodak preko Negra.



LACIO (4-4-2): Peruci, Negro, Nesta, Mihajlović (Pankaro), Favali, Poborski (Gotardi), D. Bađo, Veron (Simeone), Nedved, Krespo i K. Lopez.

Trener: Dino Zof!

FIORENTINA (4-4-1-1): Taljatela, Moreti, Pjerini, Adani, Bartolući (Kijeza), Brešan, Di Livio (Rui Košta), Amoroso, Masaro (Amaral), Nuno Gomeš.

Trener: Roberto Manćini!

Zlatno doba Kalča, daleko bolje od današnjih vreme na "čizmi".

U narednoj sezoni Lacio i Fiorentina su se sastali još dva puta, ali dva igrača nisu nastupila na tim mečevima. Kijeza je postigao pet golova u prvih pet kola, a onda doživeo tešku povredu ligamenata kolena koja ga je odvojila van terena do kraja sezone, a "Viola" bez njega nije uspela da izvuče opstanak.

U sezoni 2002/03, Kijeza je potpisao za Lacio, pridružio se Simeoneu, pa da li će i njihovi sinovi jednoga dana biti saigrači?

Možda baš kod Simeonea starijeg u timu...Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar