Видео: Звезда довела нападача из Серије Б!

Црвена звезда довела је нападача Гане Ричмонда Боакјеа, он би у понедељак требало да потпише уговор. Прве речи нове Звездине деветке: Одбранићемо титулу! „Знам да је Црвена звезда велики клуб и задовољство је што ћу бити део њега“, поручио Ричмонд Боакје!

Фудбал 30.01.2017 | 13:00
Видео: Звезда довела нападача из Серије Б!
Боакје има 24 године, а у Звезду стиже на позајмицу од 18 месеци из италијанског друголигаша Латине, уз могућност откупа.

Он је својевремено играо за Ђеноу, која га је 2012. продала Ђеноу за отпис дуга од четири милиона евра за трансфер Чира Имобилеа. Међутим, није заиграо за "Стару даму", која га је слала на позајмице у Сасуоло и Елче.

После две године постао је члан Аталанте, али је ретко играо и у Бергаму, па је после позајмица у Роду и Латину постао играч овог тима из Серије Б овог јануара.

Звезда ће плаћати половину његове плате (18.000 евра), а по истеку позајмице на лето 2018. имаће право прече куповине. Спекулише се да је откупна клаузула милион евра.

Боакје ће бити на располагању тренеру Миодрагу Божовићу на Кипру од уторка, када Звезда игра тест меч против мађарског Шопрона. Нападач из Гане је постигао шест голова у Серији А, пет за Аталанту, те 23 у Серији Б за Сасуоло, док је дао седам у Ла лиги за Елче.

Има девет наступа и четири гола за репрезентацију Гане, али се није нашао у саставу за Куп афричких нација где су "Црне звезде" стигле до полуфинала.



Стигао је! Верују навијачи Црвене звезде да ће их усрећити! Остали су још детаљи, тачније лекарски прегледи, али се са сигурношћу може рећи да ће потенцијални репрезентативац Гане Ричмонд Боакје предводити напад црвено-белих у пролећној полусезони. Тачније, имаће пол-позицију као и жестоко кункуренцију у Павкову, Вујаклији и Сикимићу.

Он је у Београд стигао у недељу нешто пре поднева, претходно се на Инстраграму похвалио да је Црвена звезда његов клуб.

„Свестан сам где сам дошао. Знам да је Црвена звезда бивши европски првак и један од најбољих клубова на овим просторима, управо је зато привилегија бити део ње“, рекао је Ричмонд Боакје за Спортски Журнал.

Афрички нападач ће играти на Маракани као позајмљени фудбалер Аталанте до лета 2018. године. Црвена звезда ће му давати половину месечне плате.

„Спреман сам да урадим све што је до мене да допринесем напретку клуба. Уверен сам да ћемо успети да задржимо лидерску позицију“, додао је Боакје.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар