Video: Zvezda dovela napadača iz Serije B!

Crvena zvezda dovela je napadača Gane Ričmonda Boakjea, on bi u ponedeljak trebalo da potpiše ugovor. Prve reči nove Zvezdine devetke: Odbranićemo titulu! „Znam da je Crvena zvezda veliki klub i zadovoljstvo je što ću biti deo njega“, poručio Ričmond Boakje!

Fudbal 30.01.2017 | 13:00
Video: Zvezda dovela napadača iz Serije B!
Boakje ima 24 godine, a u Zvezdu stiže na pozajmicu od 18 meseci iz italijanskog drugoligaša Latine, uz mogućnost otkupa.

On je svojevremeno igrao za Đenou, koja ga je 2012. prodala Đenou za otpis duga od četiri miliona evra za transfer Čira Imobilea. Međutim, nije zaigrao za "Staru damu", koja ga je slala na pozajmice u Sasuolo i Elče.

Posle dve godine postao je član Atalante, ali je retko igrao i u Bergamu, pa je posle pozajmica u Rodu i Latinu postao igrač ovog tima iz Serije B ovog januara.

Zvezda će plaćati polovinu njegove plate (18.000 evra), a po isteku pozajmice na leto 2018. imaće pravo preče kupovine. Spekuliše se da je otkupna klauzula milion evra.

Boakje će biti na raspolaganju treneru Miodragu Božoviću na Kipru od utorka, kada Zvezda igra test meč protiv mađarskog Šoprona. Napadač iz Gane je postigao šest golova u Seriji A, pet za Atalantu, te 23 u Seriji B za Sasuolo, dok je dao sedam u La ligi za Elče.

Ima devet nastupa i četiri gola za reprezentaciju Gane, ali se nije našao u sastavu za Kup afričkih nacija gde su "Crne zvezde" stigle do polufinala.



Stigao je! Veruju navijači Crvene zvezde da će ih usrećiti! Ostali su još detalji, tačnije lekarski pregledi, ali se sa sigurnošću može reći da će potencijalni reprezentativac Gane Ričmond Boakje predvoditi napad crveno-belih u prolećnoj polusezoni. Tačnije, imaće pol-poziciju kao i žestoko kunkurenciju u Pavkovu, Vujakliji i Sikimiću.

On je u Beograd stigao u nedelju nešto pre podneva, prethodno se na Instragramu pohvalio da je Crvena zvezda njegov klub.

„Svestan sam gde sam došao. Znam da je Crvena zvezda bivši evropski prvak i jedan od najboljih klubova na ovim prostorima, upravo je zato privilegija biti deo nje“, rekao je Ričmond Boakje za Sportski Žurnal.

Afrički napadač će igrati na Marakani kao pozajmljeni fudbaler Atalante do leta 2018. godine. Crvena zvezda će mu davati polovinu mesečne plate.

„Spreman sam da uradim sve što je do mene da doprinesem napretku kluba. Uveren sam da ćemo uspeti da zadržimo lidersku poziciju“, dodao je Boakje.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar