Возили дијете у болницу па страдали

Брачни пар из Котор Вароша возио дијете у болницу па страдао у судару

Република Српска 30.01.2017 | 11:46
Возили дијете у болницу па страдали
Свјетлана Бојић (31), из Масловара код Котор Вароша, подлегла је повредама, а љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске боре се за живот њеног супруга Дејана Бојића (26). Они су тешко повријеђени у саобраћајној несрећи која се десила у Врбањцима, код Котор Вароша.

Како сазнају "Новости", супружници су, због високе температуре, возили двогодишњег сина у Дом здравља у Котор Варош кад су се директно сударили с "кедијем" фирме "Три бест", којим је управљао Драго Јанковић (36), из Бањалуке.

У судару, двогодишњи Л. Б. је лакше повријеђен, али је задржан у Клиници за дјечју хирургију УКЦ РС на даљем лијечењу, док је Јанковић послије указане помоћи пуштен кући.

У ЦЈБ Бањалука наводе да се несрећа догодила у суботу око 16 часова на магистралном путу Бањалука - Теслић.

"Увиђај су извршили инспектори саобраћајне полиције, а тачан узрок и околности несреће још се истражују. Више детаља биће познато након што се заврше сва потребна вјештачења", рекла је портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић.

Мештани Врбањаца кажу да је до несреће дошло кад је Дејан Бојић, у једној кривини, изгубио контролу на "голфом".

"Дејан је био за воланом 'голфа' и возио је према Котор Варошу. Чули смо да је журио како би сина што прије довезао до љекара, али је у кривини у Врбањцима изгубио контролу над возилом и прешао у лијеву саобраћајну траку. У том тренутку из супротног смијера је наишао "кеди" и дошло је до директног судара", причају мјештани.

Призор на мјесту несреће био стравичан, јер су оба возила била потпуно уништена. Неколико мештана и случајних пролазника одмах је притекло у помоћ унесрећенима и успјели су да их извуку из олупина. Након тога сви су возилима Хитне помоћи превезени у УКЦ РС у Бањалуци, причају мјештани.

Двогодишњи дјечак смештен је у Клинику за дјечју хирургију, где су му константоване лакше повреде, али је задржан на даљој опсервацији, док је возач "кедија" пуштен на кућно лијечење. Супружници Бојић примљени су у Клинику за анестезију и интензивно лечење, гдје је Светлана преминула.

"Пацијенткиња је примљена у коми с тешким повредама главе, грудног коша, абдомена, слезине, јетре и екстремитета. По пријему је хируршки збринута, а у 5.20 се приступило реанимацији. Нажалост, и поред максималних напора љекара да спасу живот пацијенткиње, она је преминула у 6.08", рекао је дежурни љекар др Мирослав Регода.

Према његовим ријечима, Дејан Бојић је такође примљен с тешким повредама у стању шока.

"Послије дијагностичких процедура, приступило се хитном оперативном захвату. Стање пацијента је изузетно тешко и све прогнозе су крајње неизвијесне", истакао је Регода.

Дејан и Свјетлана Бојић годинама су у браку. Живе у Масловарама и обоје су запослени у фабрици обуће "Спортек" у Котор Варошу. Свјетлана је радила као преводилац за италијански језик.

ЦРНА ТАЧКА

У току ноћи на истој кривини догодила се још једна саобраћајна несрећа, када је аутомобил слетио с пута у канал, али, срећом, без тежих последица. Жељко Ђукић Коле, који станује поред спорне кривине, каже да је то постала црна тачка пута Бањалука - Теслић.

(Вечерње новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лија

30.01.2017 10:49

Црни дане и црна судбино. Искрено саучешће породици. Брз и успјешан опоравак повријеђенима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марковић

30.01.2017 19:37

Искрено сауцесце .. Тузно јако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марковић

30.01.2017 19:37

Искрено сауцесце .. Тузно јако..

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

31.01.2017 21:20

Туга...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хилмо

31.01.2017 23:43

жалосно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост-ртвбн

01.02.2017 01:04

Саучешће за породицу велика туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

02.02.2017 08:04

И када ми неко казе "има бога", узети овако лијепу и младу особу са овога свијета и јадно дијете оставити мозда само је туга голема. Сауцесце породици и брз опоравак оцу..

ОДГОВОРИТЕ