Vozili dijete u bolnicu pa stradali

Bračni par iz Kotor Varoša vozio dijete u bolnicu pa stradao u sudaru

Republika Srpska 30.01.2017 | 11:46
Vozili dijete u bolnicu pa stradali
Svjetlana Bojić (31), iz Maslovara kod Kotor Varoša, podlegla je povredama, a ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske bore se za život njenog supruga Dejana Bojića (26). Oni su teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Vrbanjcima, kod Kotor Varoša.

Kako saznaju "Novosti", supružnici su, zbog visoke temperature, vozili dvogodišnjeg sina u Dom zdravlja u Kotor Varoš kad su se direktno sudarili s "kedijem" firme "Tri best", kojim je upravljao Drago Janković (36), iz Banjaluke.

U sudaru, dvogodišnji L. B. je lakše povrijeđen, ali je zadržan u Klinici za dječju hirurgiju UKC RS na daljem liječenju, dok je Janković poslije ukazane pomoći pušten kući.

U CJB Banjaluka navode da se nesreća dogodila u subotu oko 16 časova na magistralnom putu Banjaluka - Teslić.

"Uviđaj su izvršili inspektori saobraćajne policije, a tačan uzrok i okolnosti nesreće još se istražuju. Više detalja biće poznato nakon što se završe sva potrebna vještačenja", rekla je portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

Meštani Vrbanjaca kažu da je do nesreće došlo kad je Dejan Bojić, u jednoj krivini, izgubio kontrolu na "golfom".

"Dejan je bio za volanom 'golfa' i vozio je prema Kotor Varošu. Čuli smo da je žurio kako bi sina što prije dovezao do ljekara, ali je u krivini u Vrbanjcima izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u lijevu saobraćajnu traku. U tom trenutku iz suprotnog smijera je naišao "kedi" i došlo je do direktnog sudara", pričaju mještani.

Prizor na mjestu nesreće bio stravičan, jer su oba vozila bila potpuno uništena. Nekoliko meštana i slučajnih prolaznika odmah je priteklo u pomoć unesrećenima i uspjeli su da ih izvuku iz olupina. Nakon toga svi su vozilima Hitne pomoći prevezeni u UKC RS u Banjaluci, pričaju mještani.

Dvogodišnji dječak smešten je u Kliniku za dječju hirurgiju, gde su mu konstantovane lakše povrede, ali je zadržan na daljoj opservaciji, dok je vozač "kedija" pušten na kućno liječenje. Supružnici Bojić primljeni su u Kliniku za anesteziju i intenzivno lečenje, gdje je Svetlana preminula.

"Pacijentkinja je primljena u komi s teškim povredama glave, grudnog koša, abdomena, slezine, jetre i ekstremiteta. Po prijemu je hirurški zbrinuta, a u 5.20 se pristupilo reanimaciji. Nažalost, i pored maksimalnih napora ljekara da spasu život pacijentkinje, ona je preminula u 6.08", rekao je dežurni ljekar dr Miroslav Regoda.

Prema njegovim riječima, Dejan Bojić je takođe primljen s teškim povredama u stanju šoka.

"Poslije dijagnostičkih procedura, pristupilo se hitnom operativnom zahvatu. Stanje pacijenta je izuzetno teško i sve prognoze su krajnje neizvijesne", istakao je Regoda.

Dejan i Svjetlana Bojić godinama su u braku. Žive u Maslovarama i oboje su zaposleni u fabrici obuće "Sportek" u Kotor Varošu. Svjetlana je radila kao prevodilac za italijanski jezik.

CRNA TAČKA

U toku noći na istoj krivini dogodila se još jedna saobraćajna nesreća, kada je automobil sletio s puta u kanal, ali, srećom, bez težih posledica. Željko Đukić Kole, koji stanuje pored sporne krivine, kaže da je to postala crna tačka puta Banjaluka - Teslić.

(Večernje novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Лија

30.01.2017 10:49

Црни дане и црна судбино. Искрено саучешће породици. Брз и успјешан опоравак повријеђенима.

ODGOVORITE
Name

Marković

30.01.2017 19:37

Iskreno saucesce .. Tuzno jako..

ODGOVORITE
Name

Marković

30.01.2017 19:37

Iskreno saucesce .. Tuzno jako..

ODGOVORITE
Name

...

31.01.2017 21:20

Tuga...

ODGOVORITE
Name

hilmo

31.01.2017 23:43

žalosno...

ODGOVORITE
Name

gost-rtvbn

01.02.2017 01:04

Saučešće za porodicu velika tuga

ODGOVORITE
Name

Xxx

02.02.2017 08:04

I kada mi neko kaze "ima boga", uzeti ovako lijepu i mladu osobu sa ovoga svijeta i jadno dijete ostaviti mozda samo je tuga golema. Saucesce porodici i brz oporavak ocu..

ODGOVORITE