Павловић није успио да заврши 24 сата Дејтоне!

Српски аутомобилиста Милош Павловић и посада "Хурикана ГТ3" нису завршили трку 24 сата Дејтоне.

Остали спортови 30.01.2017 | 13:15
Павловић није успио да заврши 24 сата Дејтоне!
Они су због техничких проблема проузрокованим удесима Павловићевих тимских колега на њиховом Ламборгинију морали да одустану 90 минута пре краја.

Услед удеса Роберта Папанинија и Маикела Берете, који су били у тиму с Павловићем, мотор аутомобила је отказао, па су били приморани да одустану.

"Ово је била једна од најтежих и најузбудљивијих трка у којима сам учествовао, пре свега због самог концепта стазе и асфалта, веома старог, који подсећа на лед кад се вози по њему. Возили смо на 'Цонтинентал' гумама, тврдим 'као камен', тако да ноћу, кад је била ниска температура, или кад је била вода на стази, 'грип' није постојао, па је то било као вожња по леду", рекао је Павловић.

Он је додао да жали што нису завршили трку.

"На жалост, нисмо завршили трку, на крају је било проблема са мотором аутомобила који је отказао... Морам да се захвалим тиму 'Грассер'. Одлична су екипа, дали су нам заиста добар аутомобил који, ето, није издржао. Надам се да ћу у овој сезони бити у прилици да наставим моју авантуру с њима. Радимо на томе, видећемо", рекао је Павловић.

Трку у Дејтони коју је пратило око 250.000 гледалаца освојила је посада Далара Кадилак ДПи коју чине Рики Тејллор, Џордан, Макс Анђелели и Џеф Гордон.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар