Димна завјеса прича о трећем ентитету

Универзитетски професор из Мостара Славо Кукић казе да ће модели за избор чланова Предсједништва БиХ, које нуди ХДЗ, подијелити Хрвате у двије групе и то на привилиговане и на остале Хрвате који који нису имали срећу да живе тамо гдје је концентрација ових првих (привилегованих).

Босна и Херцеговина 30.01.2017 | 11:18
Димна завјеса прича о трећем ентитету
Кукић, у изјави сарајевским медијима, тврди да то није нова прича и она треба послужити као димна завјеса, јер није циљ трећи ентитет, него измјена изборног закона која ће осигурати вијек трајања и Драгану Човићу и ХДЗ-у.

“Скинуће бриге с њихове политичке будућности. Не бих се пуно узрујавао у вези с трећим ентитетом. Лекцију им је одржала Католичка црква и игнорисање цркве може им само створити додатне проблеме, јер је црква духовни ауторитет међу бх. Хрватима који су 99 посто католици и која једним позивом пред изборе читаву изборну структуру преко ноћи може промјенити”, рекао је Кукић.

Истиче да је за равносправност свих грађана и три етницитета, али и мањина.

“То није ни мудро слово. Но, ако се питање равноправности користи као инструмент подјеле земље, онда сам против такве равнопра вности, јер није у интересу земље и грађана. То може бити само интерес интересних група, које равноправност народа у БиХ користе као параван криминала у којем су до гуше сви етно лидери ове земље”, рекао је Кукић.

Према његовим ријечима, није добро да овом државом управљају странци, али је и то боље ако је то једино рјешење које може спасити државу.

Мишљења је да су странци тренутно у БиХ нека врста гараната опстанка БиХ.

“То ће бити све док имамо социјални амбијент какав имамо и док на челу државе имамо људе који је не граде већ разваљују. Док државом управљају они којима човјек није светиња већ само инструмент за остваривање неких других интереса. До тада су странци нужно зло и заговарам њихов останак”, рекао је Кукић.

БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Драган

30.01.2017 10:24

Све може бити тема; осим пара, посла, некретнина, производње, економије....

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

30.01.2017 10:46

Све се слажем. И док је ових будала које гласају за то и подржавају овакве политике, а на нашу жалост њих је већина, биће све тако.

Name

Економист

30.01.2017 11:20

Слазем се јер док је национализма(оваца) бити це вуне за сисање.

Name

пророк

30.01.2017 10:42

Главни кривац за све негативности у БиХ је Милорад Додик.Он је дубоко умијешан у све ове приче о трећем ентитету и спреман је да жртвује пола РС-а само да би разбио БиХ.Веома опасно болестан човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Yоооохоооо

30.01.2017 11:39

Додик-Бакир-Човић и странци који их хране кредитима да нас униште.

Name

МИНИМАЛНО

30.01.2017 10:52

Цова и додо се договорили даће додо и гаће само да не иде у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посавина

30.01.2017 11:14

Кукиц је зацетник нове свијести у хрвата са својим размисљањем,јер добро је док не крене се прицати о криминалу Драгана Цовица јер када се крене буде се претуцен.

ОДГОВОРИТЕ