Dimna zavjesa priča o trećem entitetu

Univerzitetski profesor iz Mostara Slavo Kukić kaze da će modeli za izbor članova Predsjedništva BiH, koje nudi HDZ, podijeliti Hrvate u dvije grupe i to na priviligovane i na ostale Hrvate koji koji nisu imali sreću da žive tamo gdje je koncentracija ovih prvih (privilegovanih).

Bosna i Hercegovina 30.01.2017 | 11:18
Dimna zavjesa priča o trećem entitetu
Kukić, u izjavi sarajevskim medijima, tvrdi da to nije nova priča i ona treba poslužiti kao dimna zavjesa, jer nije cilj treći entitet, nego izmjena izbornog zakona koja će osigurati vijek trajanja i Draganu Čoviću i HDZ-u.

“Skinuće brige s njihove političke budućnosti. Ne bih se puno uzrujavao u vezi s trećim entitetom. Lekciju im je održala Katolička crkva i ignorisanje crkve može im samo stvoriti dodatne probleme, jer je crkva duhovni autoritet među bh. Hrvatima koji su 99 posto katolici i koja jednim pozivom pred izbore čitavu izbornu strukturu preko noći može promjeniti”, rekao je Kukić.

Ističe da je za ravnospravnost svih građana i tri etniciteta, ali i manjina.

“To nije ni mudro slovo. No, ako se pitanje ravnopravnosti koristi kao instrument podjele zemlje, onda sam protiv takve ravnopra vnosti, jer nije u interesu zemlje i građana. To može biti samo interes interesnih grupa, koje ravnopravnost naroda u BiH koriste kao paravan kriminala u kojem su do guše svi etno lideri ove zemlje”, rekao je Kukić.

Prema njegovim riječima, nije dobro da ovom državom upravljaju stranci, ali je i to bolje ako je to jedino rješenje koje može spasiti državu.

Mišljenja je da su stranci trenutno u BiH neka vrsta garanata opstanka BiH.

“To će biti sve dok imamo socijalni ambijent kakav imamo i dok na čelu države imamo ljude koji je ne grade već razvaljuju. Dok državom upravljaju oni kojima čovjek nije svetinja već samo instrument za ostvarivanje nekih drugih interesa. Do tada su stranci nužno zlo i zagovaram njihov ostanak”, rekao je Kukić.

BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dragan

30.01.2017 10:24

Sve može biti tema; osim para, posla, nekretnina, proizvodnje, ekonomije....

ODGOVORITE
Name

dr

30.01.2017 10:46

Sve se slažem. I dok je ovih budala koje glasaju za to i podržavaju ovakve politike, a na našu žalost njih je većina, biće sve tako.

Name

Ekonomist

30.01.2017 11:20

Slazem se jer dok je nacionalizma(ovaca) biti ce vune za sisanje.

Name

prorok

30.01.2017 10:42

Glavni krivac za sve negativnosti u BiH je Milorad Dodik.On je duboko umiješan u sve ove priče o trećem entitetu i spreman je da žrtvuje pola RS-a samo da bi razbio BiH.Veoma opasno bolestan čovjek.

ODGOVORITE
Name

Yoooohoooo

30.01.2017 11:39

Dodik-Bakir-Čović i stranci koji ih hrane kreditima da nas unište.

Name

MINIMALNO

30.01.2017 10:52

Cova i dodo se dogovorili daće dodo i gaće samo da ne ide u zatvor

ODGOVORITE
Name

Posavina

30.01.2017 11:14

Kukic je zacetnik nove svijesti u hrvata sa svojim razmisljanjem,jer dobro je dok ne krene se pricati o kriminalu Dragana Covica jer kada se krene bude se pretucen.

ODGOVORITE