Агонија: Зеница опет без гријања

У Зеници је поновно дошло до прекида испоруке топлотне енергије за даљинско гријање града.

Босна и Херцеговина 30.01.2017 | 08:53
Агонија: Зеница опет без гријања
Према саопштењу компаније АрцелорМиттал Зеница поновно је заустављен рад оба колтла којим се грију стамбени и пословни простори у Зеници.

У петак, 27.јануара, уочено је мање цурење на котлу број 2 и тај котао је заустављен, а покренут рад котла број 1 што је омогућило да се испорука топлотне енергије за гријање града настави, само у смањеном обиму с једном трећином уобичајене испоруке.

Напори запослених компаније нису помогли и послије отклањања квара, 'котао број 2' је покретан у два наврата, али оба пута без успјеха, јер су накнадно откривена два нова цурења на унутрашњем дијелу система и на њиховом отклањању се још ради.

"Синоћ је, нажалост, дошло и до цурења на котлу број 1, због чега је заустављен и његов рад, те је испорука топлотне енергије за гријање града заустављена. Тимови компаније АрцелорМиттал Зеница интензивно раде како би што прије оспособили један од котлова, а нормализација стања се очекује најраније у понедјељак навече", саопштила је менаџерка за комуникације Дијана Божић-Срдановић.

За град Зеницу посебан проблем ће бити организовати почетак наставе у основним и средњим школама, који је планиран за понедјељак 30.јануара, а због проблема са гријањем школских простора наставни процес је већ одгођен седам дана.

Основна музичка школа у Зеници ће имати скраћене часове, од по 30 минута, а очекује се да ће директори школа користити се својим законским правом и скратити први и други дан наставе у свим школама.

(Фена)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нешо

30.01.2017 09:17

СДА никако да прежали губитак власти у Зеници и сад се свети народу...

ОДГОВОРИТЕ