Agonija: Zenica opet bez grijanja

U Zenici je ponovno došlo do prekida isporuke toplotne energije za daljinsko grijanje grada.

Bosna i Hercegovina 30.01.2017 | 08:53
Agonija: Zenica opet bez grijanja
Prema saopštenju kompanije ArcelorMittal Zenica ponovno je zaustavljen rad oba koltla kojim se griju stambeni i poslovni prostori u Zenici.

U petak, 27.januara, uočeno je manje curenje na kotlu broj 2 i taj kotao je zaustavljen, a pokrenut rad kotla broj 1 što je omogućilo da se isporuka toplotne energije za grijanje grada nastavi, samo u smanjenom obimu s jednom trećinom uobičajene isporuke.

Napori zaposlenih kompanije nisu pomogli i poslije otklanjanja kvara, 'kotao broj 2' je pokretan u dva navrata, ali oba puta bez uspjeha, jer su naknadno otkrivena dva nova curenja na unutrašnjem dijelu sistema i na njihovom otklanjanju se još radi.

"Sinoć je, nažalost, došlo i do curenja na kotlu broj 1, zbog čega je zaustavljen i njegov rad, te je isporuka toplotne energije za grijanje grada zaustavljena. Timovi kompanije ArcelorMittal Zenica intenzivno rade kako bi što prije osposobili jedan od kotlova, a normalizacija stanja se očekuje najranije u ponedjeljak naveče", saopštila je menadžerka za komunikacije Dijana Božić-Srdanović.

Za grad Zenicu poseban problem će biti organizovati početak nastave u osnovnim i srednjim školama, koji je planiran za ponedjeljak 30.januara, a zbog problema sa grijanjem školskih prostora nastavni proces je već odgođen sedam dana.

Osnovna muzička škola u Zenici će imati skraćene časove, od po 30 minuta, a očekuje se da će direktori škola koristiti se svojim zakonskim pravom i skratiti prvi i drugi dan nastave u svim školama.

(Fena)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nešo

30.01.2017 09:17

SDA nikako da prežali gubitak vlasti u Zenici i sad se sveti narodu...

ODGOVORITE