Реми Србије са САД, Суперлигаши положили тест!

И Суперлига може да направи добар резултат: Орлови одолели у Америци! Селекција Србије, састављена од играча из домаће лиге, играла без голова против Јенкија у Сан Дијегу

Фудбал 30.01.2017 | 00:43
Реми Србије са САД, Суперлигаши положили тест!
Фудбалери Србије ремизирали су са селекцијом САД 0:0, у пријатељском мечу пред више од 20.000 гледалаца у Сан Дијегу.

Селектор Славољуб Муслин је у Калифорнији други пут у свега неколико месеци тестирао играче из Суперлиге Србије, који су одиграли врло солидно против тима Бруса Арине који је такође имао само момке из МЛС лиге.

Домаћин је контролисао меч у првих сат времена игре, већина напада је ишла преко Саше Кљештана и јубиларца Џозија Алтидора, али осим повремених претњи голман Србије Манојловић није имао превише посла на голу.

"Орлови" преузимају контролу у последњих 20-ак минута, врло је опасан по десном боку био Ћирковић, неколико пута су се српски играчи нашли у солидној ситуацији у казненом простору Американаца, али је Римандо добро интервенисао у тим тренуцима.

Најбољу шансу је у 89. минуту пропустио Лазар Јовановић, који је после одличне контре шутирао право у глмана САД искоса са леве стране.

Следећи меч Србија игра 24. марта, "Орлови" гостују Грузији у наставку квалификација за Светско првенство 2018.

Како смо се надали – супер смо се удали! Играчи из Суперлиге Србије показали су да могу да направе, ако ништа друго, онда – солидан резултат. Нису бриљирали у далеком Сант Дијегу, али лимитирани чињеницом да никада раније нису играли заједно, те да су одрадили тек неколико колективних тренинга, нису послужили Америма да билдују самопоуздање. Штавише повремено су били бољи ривал. Можда "домаћи" Орлови нису заслужили да победе, али сигурно нису заслужили да изгубе – 0:0.

Селектор Муслин може да буде задовољан и због још једне чињенице. Направљен је огроман помак у односу на премијерно издање суперлигашких Орлова у Катару. Тада су домаћини ударали у нашу селекцију као у боксерски џак. Такву привилегију Американцима нисмо дозволили.

Неће се дуго памтити дуел у Сан Дијегу. Није ту било ни озбиљног темпа, ни превише креације. Просечан дуел, али било би претенциозно да тражимо длаку у јајету. Просто играли смо са тимом који има нулто интернационално искуство и са играчима који се налазе у тренажном процесу.

Поучени лошим искуством из Катара потајно смо се прибојавали да би комбинована, али врло искусна селекција Америке, могла да осрамоти суперлигашке Орлове. Међутим, селектор Муслин је спознао где је шкрипало у Азији. Променио је формацију, послао поруку играчима да морају да га задовоље само када је један парамтер у питању – дисциплина. Тако је и било.

Америчка селекција је имала нешто више лопту у поседу, али су секвенце квалитетне игре у првом полувремену биле у власништву Србије. Крилни везиста Младости из Лучана Саша Јовановић је био агилан, како већ то ради на српским дрлијама на терену. На левом боку смо видели пристојну сарадњу црвено и црно-беле колације у саставу Немања Милетић- Срђан Плавшић. Било је и Палочевића у игри, док су штопери Мараш и Ћаласан фино сарађивали. Резултат тога била је нешто боља колективна игра Орлова и детаљ из 22.минута када је судија из Јамајке мирне душе могао да покаже на белу тачку испред гола Риманда. На неких 15, 75 метара оборен је Ђокић, дакле унутар шеснаестерца. Довољно само за слободан ударац у режији Палочевића.

Било је вруће још у неколико ситуација пред голом Америке, док се домаћин отркавио тек после 30 минута. То тада смо им савршено тркачки парирали, можда и натрчали. Осујетили смо, сем у једној ситуацији, Американце у транзицији. Тако да Филип Манојловић није имао прилику да интервенише. Само је Алтидоер добро пуцао са неких 15 метара.

Наставак је прошао у сличном сценарију. Уз битну разлику: измена селектора Бруса Арене и Славољуба Муслина додатно су умириле темпо. Најближи голу били смо у 75.минуту: Ћирковић је центирао, а мало су каснили Мркић и Гобељић. Било је чврстих дуела у финишу, али без конкретног учинка на обе стране. У 89.минуту смо запретили из контре преко Лазара Јовановића, а онда нас је срећа помиловала. Шутирао је Понцијус у 90.минуту. Сви су видели лопту у мрежи Филипа Манојловића, али је она завршила поред десне стативе.

САД – СРБИЈА 0:0

Сан Дијего

Гледалаца: 20.079

Судија: Морисон (Јамајка)

САД (4-2-3-1): Римандо - Џонс, Бирнбаум, Маршал, Гарса - Бедоја, Бредли - Нагбе, Зуси, Кљештан - Алтидор.

СРБИЈА (4-4-2): Манојловић - Панић, Мараш, Ћаласан (од 53. Симоновић), Милетић – Плавшић (од 80. Л. Јовановић), Палочевић (од 60. Аливодић), Ђокић (од 72. Јевтовић), Гобељић (од 84. Клисура) – Јовановић (од 60. Мркић), Ћирковић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар