ФРА: Монако у 93' до бода на Парку принчева!

Фудбалери Монака изборили су реми на гостовању код Пари Сен Жермена 1:1, и остали на првој позицији у Лиги 1. Да се играло десет минута био би савршен меч: Силвин пројектил уништио ПСЖ! Све до другог минута судијске надокнаде Свеци имали гол предности, а онда су Кнежеви кући однели слађи бод - 1:1.

Фудбал 29.01.2017 | 23:14
ФРА: Монако у 93' до бода на Парку принчева!
"Свеци" су повели голом Единсона Каванија из пенала у 82. минуту, али је Бернардо Силва ударцем по земљи у трећем минуту надокнаде времена разочарао Парк принчева.

Овај реми искористила је Ница која је победом над Генгамом 3:1, првом после три ремија у низу, стигла до деобе прве позиције на табели Л1 са "Кнежевима".

Пари Сен жермен заостаје три бода, али већ у следећем колу Ница гостује у Кнежевини, што ће свакако Парижани покушати да искористе јер играју у Дижону.

У трећем мечу дана Сент Етјен је био убедљив у Тулузу са 3:0 и изједначио се са Марсејем на деоби петог места са по 33 бода, четири мање од Лиона који је на позицији која води у Лигу Европе.

А у следећем колу Лион иде у Сент Етјен.

Када би сви утисци могли да стану само у последњих десет минута, био би то савршен меч! Овако, судар Пари Сен Жермена и Монака оставио је чудан микс помешаних осећања. Јер, уместо голеаде и утакмице где је све требало да пршти од фудбала гледали смо 80 минута тактички добро потковане партије, са добрим ритмом и премало конкретних шанси и 14 минута (рачунајући и судијску надокнаду прим. аут.) управо онога што смо и желели. Али, на крају је слађи бод кући однео гост из Кнежевине - 1:1.

Све до другог минута додатног времена Свеци су имали гол предности, који је најављивао и дефинитивни почетак трке утроје - са Ницом, Монаком и ПСЖ у главним улогама. Али, онда се догодио тренутак чисте инспирације, тврдоглавости и неизмерне жеље због којег је тиму Унаја Емерија пао мрак на очи. 

Узео је лопту под своје Бернардо Силва, кренуо у очајнички, последњи напад на утакмици, у нади да ће извући бар делић оног по шта су фудбалери Монака и дошли на Парк принчева. И Португалац је успео у својој намери. Његов пројектил са готово 20 метара не само да је шокирао ПСЖ, трибине париског дома фудбала и легендарног Роналдиња, који је са трибина посматрао судар најљућих француских ривала, већ је и резервном голману домаћих, младом Алфонсу Ареоли, оставио печат за целу каријеру. 

Јер, упркос томе што нема велику минутажу када је Кевин Трап у пуној снази, Ареола је могао и морао боље да реагује. Али, није. Покушао је још једном да одмени тек опорављеног и поново повређеног Трапа на црти средином другог полувремена. И, само донекле је успео. Недовољно за три бода. 

А тако мало делило је ПСЖ од три велика бода. Тек што се ушло у 80. минут Ђибрил Сидибе је несмотреним стартом бацио Дракслера на земљу, у тренутку када је Немцу лопта летела у готово изгледну шансу. Уместо мирног финиша, Единсон Кавани је унео немир у гостујуће редове ударцем који голман Субашић није могао да примири. 

И тај немир на крају је изродио акцију за бод и повратак на врх табеле, а Емерију ставило нови терет на леђа, пошто је још једну „скоро добијену“ утакмицу прокоцкао. 

ЛИГА 1, 22. КОЛО

Петак:

Марсељ - Монпеље 4:1 (3:0)
/Гомис 4, 19, 77, Роландо 38 - Будебу 49/

Субота:

Анже - Мец 2:1 (2:1)
/Таи 25, Пепе 35 - Траоре 33аг/

Бастија - Каен 1:1 (1:1)
/Сент-Максимин 26 - Роделин 45пен/

Лоријан - Дижон 2:3 (0:1)
/Марво 50, Варис 60 - Диони 10, Лотис 70, Мелу 90+2/

Нанси - Бордо 0:2 (0:0)
/Куфо 68аг, Малком 88/

Рен - Нант 1:1 (0:1)
/Гангонон 87- Илоки 45/

Недеља:

Ница – Генган 3:1 (2:0)
/Плеа 11, Сери 38, Балотели 86 – Брианд 63/

Тулуз - Сент Етјен 0:3 (0:1)
/Ру 9 пенал, 67 пенал, Моне Пак 55/

ПСЖ - Монако 1:1 (0:0)
/Силва 90+2 - Кавани 80 пенал/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар