FRA: Monako u 93' do boda na Parku prinčeva!

Fudbaleri Monaka izborili su remi na gostovanju kod Pari Sen Žermena 1:1, i ostali na prvoj poziciji u Ligi 1. Da se igralo deset minuta bio bi savršen meč: Silvin projektil uništio PSŽ! Sve do drugog minuta sudijske nadoknade Sveci imali gol prednosti, a onda su Kneževi kući odneli slađi bod - 1:1.

Fudbal 29.01.2017 | 23:14
FRA: Monako u 93' do boda na Parku prinčeva!
"Sveci" su poveli golom Edinsona Kavanija iz penala u 82. minutu, ali je Bernardo Silva udarcem po zemlji u trećem minutu nadoknade vremena razočarao Park prinčeva.

Ovaj remi iskoristila je Nica koja je pobedom nad Gengamom 3:1, prvom posle tri remija u nizu, stigla do deobe prve pozicije na tabeli L1 sa "Kneževima".

Pari Sen žermen zaostaje tri boda, ali već u sledećem kolu Nica gostuje u Kneževini, što će svakako Parižani pokušati da iskoriste jer igraju u Dižonu.

U trećem meču dana Sent Etjen je bio ubedljiv u Tuluzu sa 3:0 i izjednačio se sa Marsejem na deobi petog mesta sa po 33 boda, četiri manje od Liona koji je na poziciji koja vodi u Ligu Evrope.

A u sledećem kolu Lion ide u Sent Etjen.

Kada bi svi utisci mogli da stanu samo u poslednjih deset minuta, bio bi to savršen meč! Ovako, sudar Pari Sen Žermena i Monaka ostavio je čudan miks pomešanih osećanja. Jer, umesto goleade i utakmice gde je sve trebalo da pršti od fudbala gledali smo 80 minuta taktički dobro potkovane partije, sa dobrim ritmom i premalo konkretnih šansi i 14 minuta (računajući i sudijsku nadoknadu prim. aut.) upravo onoga što smo i želeli. Ali, na kraju je slađi bod kući odneo gost iz Kneževine - 1:1.

Sve do drugog minuta dodatnog vremena Sveci su imali gol prednosti, koji je najavljivao i definitivni početak trke utroje - sa Nicom, Monakom i PSŽ u glavnim ulogama. Ali, onda se dogodio trenutak čiste inspiracije, tvrdoglavosti i neizmerne želje zbog kojeg je timu Unaja Emerija pao mrak na oči. 

Uzeo je loptu pod svoje Bernardo Silva, krenuo u očajnički, poslednji napad na utakmici, u nadi da će izvući bar delić onog po šta su fudbaleri Monaka i došli na Park prinčeva. I Portugalac je uspeo u svojoj nameri. Njegov projektil sa gotovo 20 metara ne samo da je šokirao PSŽ, tribine pariskog doma fudbala i legendarnog Ronaldinja, koji je sa tribina posmatrao sudar najljućih francuskih rivala, već je i rezervnom golmanu domaćih, mladom Alfonsu Areoli, ostavio pečat za celu karijeru. 

Jer, uprkos tome što nema veliku minutažu kada je Kevin Trap u punoj snazi, Areola je mogao i morao bolje da reaguje. Ali, nije. Pokušao je još jednom da odmeni tek oporavljenog i ponovo povređenog Trapa na crti sredinom drugog poluvremena. I, samo donekle je uspeo. Nedovoljno za tri boda. 

A tako malo delilo je PSŽ od tri velika boda. Tek što se ušlo u 80. minut Đibril Sidibe je nesmotrenim startom bacio Drakslera na zemlju, u trenutku kada je Nemcu lopta letela u gotovo izglednu šansu. Umesto mirnog finiša, Edinson Kavani je uneo nemir u gostujuće redove udarcem koji golman Subašić nije mogao da primiri. 

I taj nemir na kraju je izrodio akciju za bod i povratak na vrh tabele, a Emeriju stavilo novi teret na leđa, pošto je još jednu „skoro dobijenu“ utakmicu prokockao. 

LIGA 1, 22. KOLO

Petak:

Marselj - Monpelje 4:1 (3:0)
/Gomis 4, 19, 77, Rolando 38 - Budebu 49/

Subota:

Anže - Mec 2:1 (2:1)
/Tai 25, Pepe 35 - Traore 33ag/

Bastija - Kaen 1:1 (1:1)
/Sent-Maksimin 26 - Rodelin 45pen/

Lorijan - Dižon 2:3 (0:1)
/Marvo 50, Varis 60 - Dioni 10, Lotis 70, Melu 90+2/

Nansi - Bordo 0:2 (0:0)
/Kufo 68ag, Malkom 88/

Ren - Nant 1:1 (0:1)
/Gangonon 87- Iloki 45/

Nedelja:

Nica – Gengan 3:1 (2:0)
/Plea 11, Seri 38, Baloteli 86 – Briand 63/

Tuluz - Sent Etjen 0:3 (0:1)
/Ru 9 penal, 67 penal, Mone Pak 55/

PSŽ - Monako 1:1 (0:0)
/Silva 90+2 - Kavani 80 penal/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar