КАН: "Фараони" казнили Мароко за промашаје!

Репрезентација Египта последњи је полуфиналиста Афричког купа нација у Габону. Фараони су поново велики! Египћани голом у 88. минуту изборили пласман у полуфинале Афричког купа нација.

Фудбал 29.01.2017 | 22:30
КАН: "Фараони" казнили Мароко за промашаје!
Египат се вратио и то у великом стилу! Фараони ће играти у полуфиналу Афричког купа нација пошто су у Порт Жентилу после велике борбе савладали Мароко са 1:0 у четвртфиналу.

Египћани нису играли на последња три континентална шампионата и сада су очигледно чврсто решени да се домогну трофеја.

Мароко промашивао, Египат победио - 1:0 (0:0), голом Кахрабе у 88. минуту, после гужве у казненом простору и једног случајног одбитка.

Тако ће се "фараони" у среду у полуфиналу састати са Буркином Фасо, док ће у четвртак у борби за финале одмерити снаге Камерун и Гана, која је у недељу елиминисала ДР Конго.

Египат је већ сада остварио велики успех, имајући у виду да га после три узастопна тријумфа (2006, 2008, 2010) уопште није било на три завршна континентална турнира.

На пласману у полуфинале треба да захвали и противничким фудбалерима, који су у другом полувремену пропустили четири-пет одличних шанси да матирају египатског голмана Ел Хадарија. У појединим ситуацијама Мароканци нису имали ни среће, рецимо када је Бусуфа у 55. минуту погодио стативу.

Када је завршена опсада њиховог гола, Египћани су запретили после лукаво изведеног слободног ударца у 77. минуту. Мохамед Салах је остао сам иза "живог" зида и из прве покушао да постигне погодак, али је рефлексно одбранио Мунир.

Срећа је "лавовима са Атласа" тотално окренула леђа у последњим минутима, када је после корнера лопта пребачена на другу стативу, тамо погодила у груди Ахмеда Хасана и одбила се ка стрелцу Кахраби, који је био за делић секунде бржи од мароканског штопера Мехдија Бенатије - 1:0!

Последњу прилику да изједначе и одведу меч у продужетке Мароко је имао у 95. минуту, из слободног ударца са 18 метара. Међутим, Фајсал Фажр погодио је само спољни део мреже...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар