KAN: "Faraoni" kaznili Maroko za promašaje!

Reprezentacija Egipta poslednji je polufinalista Afričkog kupa nacija u Gabonu. Faraoni su ponovo veliki! Egipćani golom u 88. minutu izborili plasman u polufinale Afričkog kupa nacija.

Fudbal 29.01.2017 | 22:30
KAN: "Faraoni" kaznili Maroko za promašaje!
Egipat se vratio i to u velikom stilu! Faraoni će igrati u polufinalu Afričkog kupa nacija pošto su u Port Žentilu posle velike borbe savladali Maroko sa 1:0 u četvrtfinalu.

Egipćani nisu igrali na poslednja tri kontinentalna šampionata i sada su očigledno čvrsto rešeni da se domognu trofeja.

Maroko promašivao, Egipat pobedio - 1:0 (0:0), golom Kahrabe u 88. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru i jednog slučajnog odbitka.

Tako će se "faraoni" u sredu u polufinalu sastati sa Burkinom Faso, dok će u četvrtak u borbi za finale odmeriti snage Kamerun i Gana, koja je u nedelju eliminisala DR Kongo.

Egipat je već sada ostvario veliki uspeh, imajući u vidu da ga posle tri uzastopna trijumfa (2006, 2008, 2010) uopšte nije bilo na tri završna kontinentalna turnira.

Na plasmanu u polufinale treba da zahvali i protivničkim fudbalerima, koji su u drugom poluvremenu propustili četiri-pet odličnih šansi da matiraju egipatskog golmana El Hadarija. U pojedinim situacijama Marokanci nisu imali ni sreće, recimo kada je Busufa u 55. minutu pogodio stativu.

Kada je završena opsada njihovog gola, Egipćani su zapretili posle lukavo izvedenog slobodnog udarca u 77. minutu. Mohamed Salah je ostao sam iza "živog" zida i iz prve pokušao da postigne pogodak, ali je refleksno odbranio Munir.

Sreća je "lavovima sa Atlasa" totalno okrenula leđa u poslednjim minutima, kada je posle kornera lopta prebačena na drugu stativu, tamo pogodila u grudi Ahmeda Hasana i odbila se ka strelcu Kahrabi, koji je bio za delić sekunde brži od marokanskog štopera Mehdija Benatije - 1:0!

Poslednju priliku da izjednače i odvedu meč u produžetke Maroko je imao u 95. minutu, iz slobodnog udarca sa 18 metara. Međutim, Fajsal Fažr pogodio je samo spoljni deo mreže...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar