За краљицу витез, за Трампа избјеглица

Нови предсједник САД-а, Доналд Трамп у петак је забранио улазак у ту земљу становницима Ирака, Ирана, Судана, Сирије, Либије, Сомалије и Јемена на 120 дана.

Свијет 29.01.2017 | 20:36
За краљицу витез, за Трампа избјеглица
Због тога - човјек којем је британска краљица дала орден витеза, у Трумповој америци је 'илегални ванземаљац', што је термин за све људе који без пасоша и легалних папира бораве у САД.

Ово је прича Моа Фараха, човјека који је под британском заставом освојио злато на Олимпијским играма за ту земљу, а у свом медијском иступу - Трампове мјере назвао је дубоко забрињавајућим.

Он иначе живи и тренира у Орегону, САД, а предсједникове мјере учиниле су га да се осјећа као 'ванземаљац'.

Мо Фарах је оригинално из Сомалије, а посједује и пасош Велике Британије који је стакао као атлетичар. Због својих спортских достигнућа - Елизабета ИИ га је одликовала у витеза, будући да је у ту земљу донио четири златне медаље.

Тренунтно тренира у Етиопији, и велико је питање да ли ће се моћи вратити у САД.

Он је бртански грађанин који протеклих шест година живи и тренира у САД-у, плаћа рачуне, порезе и одгаја дјецу. Сада, у ту земљу - не осјећа се добродошлим.

Из Сомалије у Велику Британију је дошао као осмогодишњак, тамо је остварио своје снове и поносан је што својим наступима представља обје земље.

"Моја прича је примјер шта вам се може десити када поштујете законе, имате осјећања према другима, разумијете их - не мрзите и не изолујете", написао је на свом Фацебооку.



Његов пост наилази на велику подршку, што колега спортитса, то јавности уопштено. Иако је федереални судија Трумпову наредбу прогласио неуставном, Департмент оф Хомеланд Сецуритy је казао да ће је поштовати док се не донесу нове мјере.

Од петка, на аеродромима широм САД у току су протести због мјера Доналда Трумпа, што је начин да америчка јавност покаже своје незадовољство првим предсједничким данима Доналда Трампа.

Извор: Н1

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ХАНСWАСС

29.01.2017 19:45

НАЈГОРИ ОТРОВ за свјет је расизам , то се види на Трампу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.01.2017 20:00

Овај це свијет упропастити. Расизам и вјерска мрзња па има ли иста горе..

Name

Ех

29.01.2017 19:50

Требао се борити за Сомалију а не Велику Британију. Да је ваљао, борио би се у Сомалији за боље друство. Најлаксе је бити егоиста и отици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак_Приједор

29.01.2017 20:50

Ма дај не рисе мајке ти. Јесу ови наши сто иду у свијету исто Егоисте? Људи се боре за успијех и постивање. Иду Тамо гдје це их неко цијенити Каи људе а не као лопове. Једино егоистицно је твој коментар.

Name

Бањалучки комуниста

30.01.2017 06:41

А да ли је Н. Тесла био егоиста, да ли је мој брат који у Форду ради као инг. за 5.000 долара. Лудака Трампа могу подржавати само такви као ти.Шта би САД био без тих ,,јадника".

Name

Мо Фарах

29.01.2017 20:36

Мо Фарах не допр, одрекни се Сомалијског држављанства! Трампоња само удри!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јао нама председниче , црни додиче

29.01.2017 20:41

Ееее видите совим типом ( Трамп ) је наш педсједник наводно у добрим односима , ако је он нада за нас Србе ево Ја се грозим да овај човјек буде нека моја нада . Ма какви смо да смо ал расисти и фашисти нисмо никад били ... толико .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отров?

29.01.2017 22:26

Најгори је банкрот и неимастина властите популације. Ста то мене брига сто је овај витез у УК. Мени Енглези неце доруцак дати. Тако размисља и Трамп. Он види Витеза и цитав клан иза њега. Није то расизам него борба за опстанак.

ОДГОВОРИТЕ