Za kraljicu vitez, za Trampa izbjeglica

Novi predsjednik SAD-a, Donald Tramp u petak je zabranio ulazak u tu zemlju stanovnicima Iraka, Irana, Sudana, Sirije, Libije, Somalije i Jemena na 120 dana.

Svijet 29.01.2017 | 20:36
Za kraljicu vitez, za Trampa izbjeglica
Zbog toga - čovjek kojem je britanska kraljica dala orden viteza, u Trumpovoj americi je 'ilegalni vanzemaljac', što je termin za sve ljude koji bez pasoša i legalnih papira borave u SAD.

Ovo je priča Moa Faraha, čovjeka koji je pod britanskom zastavom osvojio zlato na Olimpijskim igrama za tu zemlju, a u svom medijskom istupu - Trampove mjere nazvao je duboko zabrinjavajućim.

On inače živi i trenira u Oregonu, SAD, a predsjednikove mjere učinile su ga da se osjeća kao 'vanzemaljac'.

Mo Farah je originalno iz Somalije, a posjeduje i pasoš Velike Britanije koji je stakao kao atletičar. Zbog svojih sportskih dostignuća - Elizabeta II ga je odlikovala u viteza, budući da je u tu zemlju donio četiri zlatne medalje.

Trenuntno trenira u Etiopiji, i veliko je pitanje da li će se moći vratiti u SAD.

On je brtanski građanin koji proteklih šest godina živi i trenira u SAD-u, plaća račune, poreze i odgaja djecu. Sada, u tu zemlju - ne osjeća se dobrodošlim.

Iz Somalije u Veliku Britaniju je došao kao osmogodišnjak, tamo je ostvario svoje snove i ponosan je što svojim nastupima predstavlja obje zemlje.

"Moja priča je primjer šta vam se može desiti kada poštujete zakone, imate osjećanja prema drugima, razumijete ih - ne mrzite i ne izolujete", napisao je na svom Facebooku.



Njegov post nailazi na veliku podršku, što kolega sportitsa, to javnosti uopšteno. Iako je federealni sudija Trumpovu naredbu proglasio neustavnom, Department of Homeland Security je kazao da će je poštovati dok se ne donesu nove mjere.

Od petka, na aerodromima širom SAD u toku su protesti zbog mjera Donalda Trumpa, što je način da američka javnost pokaže svoje nezadovoljstvo prvim predsjedničkim danima Donalda Trampa.

Izvor: N1

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

HANSWASS

29.01.2017 19:45

NAJGORI OTROV za svjet je rasizam , to se vidi na Trampu.

ODGOVORITE
Name

Re

29.01.2017 20:00

Ovaj ce svijet upropastiti. Rasizam i vjerska mrznja pa ima li ista gore..

Name

Eh

29.01.2017 19:50

Trebao se boriti za Somaliju a ne Veliku Britaniju. Da je valjao, borio bi se u Somaliji za bolje drustvo. Najlakse je biti egoista i otici.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak_Prijedor

29.01.2017 20:50

Ma daj ne rise majke ti. Jesu ovi naši sto idu u svijetu isto Egoiste? Ljudi se bore za uspijeh i postivanje. Idu Tamo gdje ce ih neko cijeniti Kai ljude a ne kao lopove. Jedino egoisticno je tvoj komentar.

Name

Banjalučki komunista

30.01.2017 06:41

A da li je N. Tesla bio egoista, da li je moj brat koji u Fordu radi kao ing. za 5.000 dolara. Ludaka Trampa mogu podržavati samo takvi kao ti.Šta bi SAD bio bez tih ,,jadnika".

Name

Mo Farah

29.01.2017 20:36

Мо Фарах не допр, одрекни се Сомалијског држављанства! Трампоња само удри!!!

ODGOVORITE
Name

jao nama predsedniče , crni dodiče

29.01.2017 20:41

Eeee vidite sovim tipom ( Tramp ) je naš pedsjednik navodno u dobrim odnosima , ako je on nada za nas Srbe evo Ja se grozim da ovaj čovjek bude neka moja nada . Ma kakvi smo da smo al rasisti i fašisti nismo nikad bili ... toliko .

ODGOVORITE
Name

Otrov?

29.01.2017 22:26

Najgori je bankrot i neimastina vlastite populacije. Sta to mene briga sto je ovaj vitez u UK. Meni Englezi nece dorucak dati. Tako razmislja i Tramp. On vidi Viteza i citav klan iza njega. Nije to rasizam nego borba za opstanak.

ODGOVORITE