КАН: Браћа Ају за Гану у полуфиналу!

Познат и трећи полуфиналиста Афричког купа нација. Аврам Грант има браћу Ају - Гана је у полуфиналу! Црне звезде савладале ДР Конго са 2:1 у четвртфиналу.

Фудбал 29.01.2017 | 19:50
КАН: Браћа Ају за Гану у полуфиналу!
Још само једна непознаница!

Репрезентација Гане је оправдала улогу фаворита и постала претпоследњи полуфиналиста овогодишњег Афричког купа нација, пошто је савладала храбри ДР Конго - 2:1 (0:0).

Хероји меча била су браћа Ају, Џордан и Андре, синови легендарног Абедија Пелеа.

Млађи Џордан је у 63. минуту довео своју репрезентацију у вођство, али је М'Поку већ након пет минута игре успео да изједначи. Међутим, фудбалер Вест Хема, Андре, је имао прилику да заврши меч са "креча" и то је искористио.

Погодио је у 78. минуту за вођство, а Гана је до краја ту предност и одбранила.

У полуфиналу иду на Камерун, а једина непознаница је да ли ће у полуфинале Египат или Мароко.

Фудбалери и навијачи Гане славе браћу Ају и још један улазак у полуфинале Афричког купа нација. Црне звезде победили су у четвртфиналу Демократске републике Конго са 2:1 и сада их очекује Камерун у полуфиналном окршају.

Можда ће ове године навијачи Гане, чију екипу предводи Аврам Грант,  коначно дочекати да виде освајање континенталног трофеја, првог од сада већ давне 1982. године.

Може се рећи да је Гана била за нијансу бољи ривал, а та нијанса зову се браћа Ају - Џордан и Андре.

Победоносни гол дао је Андре Ају из оправдано досуђеног пенала у 78. минуту после прекршаја Ломалисе Мутамбале. Од тог тренутка Гана је пажљиво и опрезно чувала тешком муком стечену предност.

Конго је нападао, притискао ривала, чија одбрана се баш повијала у одређеним тренуцима, али је на крају ипак издржала све и однела победу.

После не баш садржајног првог полувремена на стадиону у Ојему, публику је разбудио бомба Џордана Ајуа у 63. минуту. А ако је то била бомба, онда оно што је пет минута касније Пол Жозе Мпоку Ебунге послао у мрежу Гане слободно можемо да назовемо пројектилом земља-ваздух.

Ипак, показало се да Конгоанци нису имали снаге за нешто више од тога и да је Гана у овом тренутку ипак квалитетнија екипа.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ЧЕТВРТФИНАЛЕ:

ДР Конго - Гана 1:1 (0:0)
/М'Поку 68 - Џ. Ају 63, А. Ају 78п/

Египат - Мароко 20.00

у суботу:

Буркина Фасо - Тунис 2:0 (0:0)
Сенегал - Камерун пеналима 4:5 (0:0)

ПОЛУФИНАЛЕ:

Буркина Фасо - Египат/Мароко
Камерун - Гана

МЕЧ ЗА 3. МЕСТО: 4. фебруара
ФИНАЛЕ: 5. фебруара

Коментари / 0

Оставите коментар