KAN: Braća Aju za Ganu u polufinalu!

Poznat i treći polufinalista Afričkog kupa nacija. Avram Grant ima braću Aju - Gana je u polufinalu! Crne zvezde savladale DR Kongo sa 2:1 u četvrtfinalu.

Fudbal 29.01.2017 | 19:50
KAN: Braća Aju za Ganu u polufinalu!
Još samo jedna nepoznanica!

Reprezentacija Gane je opravdala ulogu favorita i postala pretposlednji polufinalista ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija, pošto je savladala hrabri DR Kongo - 2:1 (0:0).

Heroji meča bila su braća Aju, Džordan i Andre, sinovi legendarnog Abedija Pelea.

Mlađi Džordan je u 63. minutu doveo svoju reprezentaciju u vođstvo, ali je M'Poku već nakon pet minuta igre uspeo da izjednači. Međutim, fudbaler Vest Hema, Andre, je imao priliku da završi meč sa "kreča" i to je iskoristio.

Pogodio je u 78. minutu za vođstvo, a Gana je do kraja tu prednost i odbranila.

U polufinalu idu na Kamerun, a jedina nepoznanica je da li će u polufinale Egipat ili Maroko.

Fudbaleri i navijači Gane slave braću Aju i još jedan ulazak u polufinale Afričkog kupa nacija. Crne zvezde pobedili su u četvrtfinalu Demokratske republike Kongo sa 2:1 i sada ih očekuje Kamerun u polufinalnom okršaju.

Možda će ove godine navijači Gane, čiju ekipu predvodi Avram Grant,  konačno dočekati da vide osvajanje kontinentalnog trofeja, prvog od sada već davne 1982. godine.

Može se reći da je Gana bila za nijansu bolji rival, a ta nijansa zovu se braća Aju - Džordan i Andre.

Pobedonosni gol dao je Andre Aju iz opravdano dosuđenog penala u 78. minutu posle prekršaja Lomalise Mutambale. Od tog trenutka Gana je pažljivo i oprezno čuvala teškom mukom stečenu prednost.

Kongo je napadao, pritiskao rivala, čija odbrana se baš povijala u određenim trenucima, ali je na kraju ipak izdržala sve i odnela pobedu.

Posle ne baš sadržajnog prvog poluvremena na stadionu u Ojemu, publiku je razbudio bomba Džordana Ajua u 63. minutu. A ako je to bila bomba, onda ono što je pet minuta kasnije Pol Žoze Mpoku Ebunge poslao u mrežu Gane slobodno možemo da nazovemo projektilom zemlja-vazduh.

Ipak, pokazalo se da Kongoanci nisu imali snage za nešto više od toga i da je Gana u ovom trenutku ipak kvalitetnija ekipa.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

ČETVRTFINALE:

DR Kongo - Gana 1:1 (0:0)
/M'Poku 68 - Dž. Aju 63, A. Aju 78p/

Egipat - Maroko 20.00

u subotu:

Burkina Faso - Tunis 2:0 (0:0)
Senegal - Kamerun penalima 4:5 (0:0)

POLUFINALE:

Burkina Faso - Egipat/Maroko
Kamerun - Gana

MEČ ZA 3. MESTO: 4. februara
FINALE: 5. februara

Komentari / 0

Ostavite komentar